Cameron mener Brexit kan true freden i Europa

Artikkelen fortsetter under annonsen

Statsminister David Cameron advarer britene om å stemme for at Storbritannia går ut av EU og sier det kan true freden i Europa.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

23. juni går britene til urnene for å stemme over hvorvidt de vil fortsette å være en del av EU eller ikke. Meningsmålinger den siste tiden har vist jevn oppslutning mellom dem som vil beholde Storbritannia i unionen, og dem som vil forlate den.

Å stemme for å forlate EU vil imidlertid være å påføre Storbritannias økonomiske stabilitet en «hensynsløs og uansvarlig» risiko og vil gjøre landet «permanent fattigere», advarte Cameron mandag.

Les også: Trump støtter «Brexit»

– Isolasjonisme har aldri tjent landet godt, sa han under en tale i British Museum i London.

Han minnet om at til tross for at Europa stort sett har vært fredfullt siden slutten av andre verdenskrig, er det knapt to tiår siden Bosnia-krigen, samtidig som Europa står overfor et «krigersk Russland».

– Kan vi være så sikre på at freden og stabiliteten på vårt kontinent er sikret? Jeg vil aldri være så tankeløs og anta det, sa Cameron.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: G20 advarer mot brexit

Nylig avgåtte London-ordfør Boris Johnson, som står i bresjen for en Brexit, svarte på Camerons uttalelser ved å si at NATO er garantisten for fred i Europa, ikke EU.

– Jeg tror ikke statsministeren kan mene alvorlig at å forlate EU vil utløse krig på det europeiske kontinentet, sa han i en tale i London.

Les også: Dette kan skje om brexit blir et faktum