Svensk topp-politiker om Norge:– Regjeringen bør gjøre det stikk motsatte for å lykkes med integreringen

Den svenske topp-politikeren, Ali Esbati, er ikke nådig i kritkken mot innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug.
Den svenske topp-politikeren, Ali Esbati, er ikke nådig i kritkken mot innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug. Foto: Jon Olav Nesvold og Erlend Aas / NTB scanpix/ Montasje: ABC Nyheter
Artikkelen fortsetter under annonsen

Svensk topp-politiker og medlem av Riksdagen, Ali Esbati, mener Sylvi Listhaug bør ta sin hatt og gå hvis Norge skal lykkes med integreringen av innvandrere. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

NRK viste søndag en reportasje hvor svensk politi vedgikk at de har store problemer med å kontrollere de innvandrertette bydelene utenfor svenske storbyer. Dette mener innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug at skyldes snillisme fra politikerne.

Bakgrunn: Listhaug: Parallellsamfunn et resultat av snillisme

– Jeg tror alle som så reportasjen, er ganske sjokkert over hvilke tilstander som er der borte, og det er jo et bevis på hva en naiv og snillistisk innvandringspolitikk kan føre til, sa Listhaug til NTB mandag morgen.

– Gå av

Den svenske politikeren Ali Esbati, som har bodd i Norge i seks år, mener Listhaug bør gå av slik at Norge kan endre politisk kurs slik at vi ikke skal få en slik «ghettofisering» rundt norske byer.

– Gå av. Skal Norge løse problemene som kommer med høy innvandring så burde man nesten gå gjennom Høyre og Frps program og punkt for punkt og gjøre det stikk motsatte. Bygg flere boliger. Skap en inkluderende skole, ikke en skole som forsterker forskjellene, ta sats på en offensiv politikk mot arbeidsledigheten, ikke bare tro den går bort av seg selv, sier Esbati til Dagbladet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Esbati representerer Vänsterpartiet og er politiker i Riksdagen, Sveriges lovgivende forsamling.

Listhaug mener Sverige har skylda

Til Dagbladet sier Listhaug Sverige kan takke seg selv.

– Sverige har påført seg selv store utfordringer på grunn av at de har ført en svært liberal, mange vil si en naiv og snillistisk, innvandringspolitikk over mange år. Over tid har det utviklet seg parallellsamfunn i Sverige der noen grupper i enkelte områder ser ut å leve på siden av samfunnet med egne lover og regler, og med kriminelle som styrer, sier Listhaug.