Tusenvis av skogbrannrammede evakuert i kolonner

Evakuerte kjørte i kolonner forbi byen deres, Fort McMurray, som delvis er jevnet med jorden av skogbrannen de siste dagene.
Foto: Mark Blinch / Reuters / NTB scanpix
Evakuerte kjørte i kolonner forbi byen deres, Fort McMurray, som delvis er jevnet med jorden av skogbrannen de siste dagene. Foto: Mark Blinch / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Fort McMurray (NTB-AP): Evakuerte innbyggere som har søkt ly nord for Fort McMurray i Canada fikk fredag et vondt gjensyn med byen sin da de kjørte i kolonner forbi de utbrente områdene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Myndighetene har jobbet med å flytte rundt 5.500 mennesker fra brakkebyer nord for de rammede områdene, til andre byer lenger sør i landet. Ytterligere 4.000 skal evakueres lørdag.

88.000 mennesker fra Fort McMurray, som ligger midt i Albertas oljesandområde, ble evakuert fra byen tirsdag. Ingen liv har gått tapt i brannen, men byen står i fare for å brenne helt ned.

– Det var sjokkerende å se de ødelagte bilene på siden av veien. Det gjør at man føler seg heldig som kom seg ut, sier Jim Dunstan fra Fort McMurray, som kjørte i kolonne sammen med kona Tracy og deres to barn.

Mens de fleste av de evakuerte har reist sør til Edmonton og andre byer, ble omtrent 25.000 personer flyttet nordover etter den obligatoriske evakueringen tidligere i uken. Her er oljesandarbeidernes brakkebyer blitt brukt som innkvartering for de evakuerte.

Torsdag begynte man å bruke helikoptre og fly til å hente mennesker som har flyktet fra Fort McMurray til andre truede områder nord for byen. Fredag ble 1.200 biler ledet sørover av et helikopter i en stor kolonne langs motorveien. (©NTB)