Start stanset Strømsgodsets seiersrekke

Her har Start akkurat utlignet til 2-2 mot Strømsgodset.
Her har Start akkurat utlignet til 2-2 mot Strømsgodset. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

Strømsgodset var på god vei mot sin fjerde strake seier, mens Starts Lars Jørgen Salvesen ville det annerledes og sørget for 2-2 på Sør-Arena.

To minutter før full tid kom utligningen. Robert Sandnes satte et skudd rett på Espen Bugge Pettersen i Godset-målet, og Salvesen satte returen kontant i mål.

Det var Starts fjerde uavgjort denne sesongen. Tidligere er det blitt poeng mot Lillestrøm, Tromsø og Molde for bunnlaget.

– Dette var deilig. Det begynner å bli en stund siden sist vi tok poeng, sa målscorer Salvesen til TV 2.

Stadig venter hjemmepublikummet på en seier. Det er godt 23 kamper siden Start sist vant en eliteseriekamp.

– Jeg synes at vi hadde fortjent å vinne i dag, sa Starts trener Steinar Pedersen.

Nesten

Kenyanskfødte Tokmac Nguen kunne blitt bortelagets store helt da han scoret sitt aller første tippeligamål da Godset gikk opp til 2-1 med 27 minutter igjen å spille. En svak klarering fra Starts Alex De John ga til slutt Nguen sjansen. Han satte fart, vendte av en spiller og scoret pent.

22 år gamle Nguen var sist sesong på utlån hos 1.-divisjonsklubben Mjøndalen. Der fikk han seks kamper, startet to av dem og bidro med to mål. Denne sesongen har han vært på banen i alle åtte seriekamper hos Strømsgodset, og i seks av dem har han startet.

Strømsgodset ledet to ganger, men det holdt ikke inn.

– Morsomt og på tide at jeg scoret. Jeg er fornøyd med at jeg scoret, men ikke med at vi ikke klarte å vinne, sa Nguen.

Suser

Start var det beste laget før pause, men det var kun Strømsgodset som fikk ballen i mål. Veteranen Øyvind Storflor fintet midtstopper Tapio Heikkilä ned på ræva slik at hestehalens hans nesten nådde bakken. Deretter ladet 35-åringen fra Trondheim skuddfoten fra rundt 18 meter hold, og ballen fløt i en nydelig bue over Start-keeper Håkon Opdal. Start utlignet til 1-1 ti minutter ut i 2. omgang. Robert Sandnes mer eller mindre skled et innlegg fra Espen Børufsen i mål, og det spørs om ikke Godset-keeper Espen Bugge Pettersen kunne ha gjort en bedre jobb.

Ett nytt poeng til Strømsgodset gjør at de er nummer fire på tabellen med 14 poeng. Rosenborg topper med 19 poeng.

– Vi er fornøyd med ett poeng på bortebane uansett hvem vi spiller imot, sa Strømsgodsets trener Bjørn Petter Ingebretsen.

Start ligger helt nederst på tabellen med svake fire poeng etter fire uavgjorte kamper.