«Mos» scoret hattrick i Aalesund-målfest

Mustafa «Mos» Abdellaoue scoret tre mål mot Tromsø da Aalesund vant 6-0 på hjemmebane. Foto: Svein Ove Ekornesvåg (NTB scanpix)

Aalesund, med Mustafa Abdellaoue i spissen, ydmyket Tromsø og stoppet ikke før det sto hele 6-0 søndag.

Aalesund hadde ikke vunnet siden seriepremieren mot Stabæk, men søndag kom sesongens annen seier da det ble kalassifre mot Tromsø.

Det var en tidligere Tromsø-spiller som startet målfesten, og som til slutt kunne notere seg for hattrick. Mustafa «Mos» Abdellaoue scoret 1-0-målet etter en halvtimes spill da Franck Boli headet ballen i skulderen hans og Tromsøs keeper Gudmund Kongshavn ble satt ut av spill.

Boli scoret selv 2-0-målet. Han fikk en perfekt pasning 45 grader ut i feltet og avsluttet godt. Heller ikke denne ballen kunne Kongshavn gjøre noe med.

– Dette var litt spesielt. Jeg hadde en fin tid i Tromsø, men nå er jeg Aalesund-spiller. Det er utrolig deilig å begynne å score mål, sa «Mos» til TV 2 etter kampen.

I 2011-sesongen ble han eliteseriens toppscorer med sine 17 mål i Tromsø-drakten.

Raknet

Lagene gikk til pause på stillingen 2-0, uten at Tromsø hadde spilt seg bort i Ålesund, men rett etter pause raknet det skikkelig for bortelaget.

Først økte Vebjørn Hoff til 3-0 med et godt skudd fra spiss vinkel, og minuttet senere sto det 4-0 ved «Mos». Peter Orry Larsen traff ikke veldig godt da han skulle prøve å skyte på volley, men sleivsparket ble en fin assist til Abdellaoue som var med på bakerste stolpe.

Fem minutter senere var AaFK-spissen på farten igjen da Tromsø var gått helt i oppløsning. Tromsø-kaptein Simen Wangberg mistet ballen til Hoff i farlig område, og Aalesund-unggutten slo inn til «Mos» foran mål. Spissen fikk ballen litt bak seg, men klarte å snurre rundt og til slutt plassere ballen i nettet.

– Dette fortjener både guttene og klubben. Vi trengte denne seieren, og det gir en god følelse å sette nesten alle sjansene man har, sa AaFK-kaptein Bjørn Helge Riise til TV 2.

Vakker Hoff-assist

Aron Elis Thrándarson avsluttet målkalaset med sin 6-0 scoring i det 82. minutt. Hoff slo en utsøkt pasning i bakrom til Thrándarson, og TIL-forsvaret var ikke på plass. På vakkert vis dempet islendingen ballen og plasserte den iskaldt forbi Kongshavn.

– Dette var ekkelt å få med seg hjem. Det føles ikke noe hyggelig, sa TIL-trener Bård Flovik.

«Mos» kunne blitt firemålsscorer på overtid, men denne gangen fikk Kongshavn hindret scoring.

Tromsø har nå tapt tre kamper på rad, mens Aalesund virker å være på rett spor. På de fire første kampene hadde Tromsø bare sluppet inn ett mål, men etter fire baklengsmål mot Vålerenga, to mot Rosenborg og seks mot Aalesund står laget nå med 13 innslupne mål.