Trump vil ikke ha tidligere slave på 20-dollarseddel

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den tidligere slaven Harriet Tubman (1822-1913) skal få æren av å pryde 20-dollarsedlene i USA. Presidentkandidat Donald Trump mener hun passer bedre på den mindre brukte 2-dollarseddelen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den amerikanske sentralbanken planlegger å fjerne tidligere president Andrew Jackson fra 20-dollarseddelen og erstatte ham med borgerrettsforkjemperen Harriet Tubman, som blir den første afroamerikaneren på amerikanske penger.

Under en TV-opptreden på NBC torsdag gjorde Trump det klart at han er imot planene. Han viste til at Andrew Jackson gjorde «voldsom suksess» for landet da han var president i perioden 1829-1837.

– Andrew Jackson hadde en storslått historie, og jeg synes det er veldig hardt å fjerne noen fra seddelen. Kanskje vi skulle gjort om 2-dollarseddelen for Tubman, sa Trump.

Jackson eide flere slaver, som han etterlot til sin svigerdatter og barnebarn da han døde.

Harriet Tubman ble født som slave i Maryland, men rømte som ung voksen og fikk etter hvert frihet. Hun ble en kjent menneskerettsaktivist og borgerrettsforkjemper.

I tillegg til å være den første afroamerikaneren på en seddel, blir hun den første kvinnen siden Martha Washington figurerte på en 1-dollarseddel på 1800-tallet.