Prince funnet død i heisen

Artikkelen fortsetter under annonsen

Artisten Prince ble torsdag morgen funnet død i en heis i hjemmet sitt utenfor Minneapolis, 57 år gammel. Dødsårsaken er ikke kjent.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Prince:

  • Amerikansk sanger og musiker i sjangrene pop, rock og soul. Har også en karriere som skuespiller i flere filmer.
  • Født som Prince Rogers Nelson født 7. juni 1958 i Minneapolis i den amerikanske delstaten Minnesota. Han døde torsdag, 57 år gammel, ifølge nettstedet TMZ.
  • Multiinstrumentalist, som på en rekke plater spilte mange av instrumentene selv.
  • Debuterte med albumet «For You» i 1978. Har gitt ut rundt 40 studioalbum, blant annet «Purple Rain» (1984), «Lovesexy» (1988) og «Diamonds and Pearls» (1991). De siste, «HITnRUN Phase One» og «HITnRUN Phase Two», kom i 2015.
  • I perioden 1993 til 2000 byttet han ut artistnavnet med et symbol, og han ble omtalt som The Artist Formerly Known As Prince, TAFKAP eller The Artist.
  • Med over 100 millioner solgte album er han en av artistene med størst platesalg i historien.

Nettstedet TMZ.com var først ute med nyheten om at Prince ble funnet død hjemme i Paisley Park i utkanten av Minneapolis i Minnesota torsdag morgen.

En talskvinne for artisten, Yvette Noel-Schure, bekrefter dødsfallet.

– Det er med stor sorg jeg kan bekrefte at den legendariske, ikoniske artisten, Prince Rogers Nelson, i morges døde i sitt hjem i Paisley Park, 57 år gammel , sier hun i en kunngjøring, gjengitt av blant andre Variety.

– Det foreligger ennå ingen detaljer om årsaken til dødsfallet, sier Noel-Schure.

Les også: Et av popens fremste ikoner er død

Funnet i heisen

Politisjefen i Carver County, Jim Olsen, bekrefter at det ble ringt inn en nødmelding fra artistens bolig klokken 09.43 torsdag morgen.

– Da politiet og helsepersonell ankom, fant de en livløs voksen i heisen. Det ble forsøkt gjenoppliving, men uten hell. Han ble erklært død 10.07. Han er identifisert som Prince Rogers Nelson, heter det i en kunngjøring fra politisjefen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Erna Solberg: – Utrolig trist

Fikk illebefinnende

TMZ.com er kjent for å ha gode kilder innen underholdningsbransjen i USA og var også de første til å melde om Michael Jacksons dødsfall i 2009.

Ifølge nettstedet fikk Prince et illebefinnende om bord i privatflyet sitt 15. april, noe som førte til at flyet måtte nødlande i Illinois.

Dagen etter holdt han likevel en konsert og forsikret fansen om at formen var fin. Medarbeidere av ham opplyste da til TMZ.com at han hadde influensa.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Fra arkivet: Christer Falk samler artist-Norge for å hylle Prince

Grammy og Oscar

Prince og bandet The Revolution slo gjennom med albumet «1999» i 1982 og har opp gjennom karrieren solgt over 100 millioner plater.

Han har vunnet syv Grammy-priser og fikk også Oscar for «Purple Rain», tittellåten til filmen med samme navn i 1985.

Prince var gift to ganger, først med danserinnen Mayte Garcia som han fikk en sønn med i 1996. Sønnen var født med en sjelden genetisk defekt og døde etter en uke. I 1999 skilte paret seg.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Året etter giftet Prince seg på nytt, denne gangen med Manuela Testolini, som han skilte seg fra i 2006.

Jehovas vitne

Opp gjennom årene ryktes det også at han hadde forhold med en rekke andre kjente kvinner, som Kim Basinger, Madonna, Carmen Electra, Sheila E. og Susanna Hoff.

Prince var veganer og sluttet seg til Jehovas vitner i 2001. Ifølge ryktene avslo han i 2005 en hofteoperasjon, ettersom denne ikke kunne gjennomføres uten blodoverføring, noe Jehovas vitner ikke tillater.

Fra arkivet: Om ti år har jeg kanskje lært meg hva jeg kan gjøre med mobilen jeg har i dag

Se Prince fremføre klassikeren «Purple Rain: