IS strammer grepet om Deir al-Zor

Artikkelen fortsetter under annonsen

IS har erobret flere deler av Deir al-Zor og strammer grepet rundt den regjeringskontrollerte enklaven i Øst-Syria, ifølge eksilgruppa SOHR.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Anslagsvis 200.000 sivile antas å være igjen i regjeringskontrollerte deler av byen, som har vært beleiret av den ytterliggående jihadistgruppa IS siden mars 2014.

– IS tok kontroll over bydelen Al-Sinaa i Deir al-Zor tirsdag kveld, og kampene fortsetter i utkanten av flyplassen, opplyser Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) onsdag.

IS kontrollerer nesten hele den omkringliggende provinsen og har utført gjentatte angrep mot regjeringsstyrkene i Deir al-Zor. I januar erobret ekstremistene forstaden Al-Bgheliyeh, men regimets elitestyrker har hittil stanset forsøk på å erobre flybasen i byen.

Les også: Belgia tror IS har sendt nye krigere til Europa

Bekymringene øker for den beleirede sivilbefolkningen, som trues av hungersnød. Tidligere i april lyktes FNs matvareprogram WFP for første gang å slippe nødhjelp ned til Deir al-Zor fra stor høyde. Men forsyningene på 20 tonn var bare nok til å mette 2.500 mennesker i en måned, og FN har varslet flere flyslipp.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

En våpenhvile mellom regimet og en rekke opprørsgrupper, unntatt IS og al-Qaidas Syria-fløy, trådte i kraft 27. februar. Men den brytes stadig, og opposisjonens delegasjon i Genève sa denne uka at den trekker seg fra de FN-støttede fredssamtalene.

Les også:

Unge arabere tar avstand fra IS

70.000 islamske lærde med fatwa mot IS