Kritikerne satte fyr på Kane

Harry Kane er i kjempeform.
Harry Kane er i kjempeform. Foto: Darren Staples / Reuters
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tottenham-måltyven Harry Kane innrømmer at han ble oppildnet av kritikken som rammet ham i starten av Premier League-sesongen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

22-åringen fikk sitt definitive gjennombrudd i Tottenham-angrepet forrige sesong med 31 mål. Mange eksperter stilte samtidig spørsmål ved om unggutten ville klare å følge opp suksessen.

Etter å ha scoret kun én gang på de 13 første kampene denne sesongen, meldte tvilerne seg enda sterkere på banen. Det tente hovedpersonen ekstra.

Kane innrømmer nå at han ble fast bestemt på å motbevise sine kritikere, og det har den engelske landslagsspissen så definitivt klart. I øyeblikket er han toppscorer i Premier League med 24 fulltreffere – to foran Manchester Citys Sergio Agüero og Leicesters Jamie Vardy.

Les også: Pochettino: – Spillerne fortjener hver sin statue hvis vinner ligaen

Mot gull?

Med Kane som en av hovedaktørene, kan Mauricio Pochettinos Tottenham-mannskap være i ferd med å avslutte en 55 år lang ørkenvandring på vei mot en etterlengtet ligatittel.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det var mye snakk om meg i starten av sesongen. Det ga bensin til det brennende ønsket jeg hadde om å motbevise skeptikerne, og det har jeg klart. Men det stopper ikke her, sier Kane.

– Dette handler ikke om at jeg sier «OK, jeg er fornøyd med der jeg er». Jeg vil ha flere mål, skape flere sjanser for laget og gjøre mitt aller beste for Tottenham, tilføyer han.

Les også: Svenske vant 290.000 på usannsynlig kampresultat

Må vinne

To scoringer av Kane bidro til 4-0-seier over mandag. Dermed ligger Tottenham kun fem poeng bak ligaleder Leicester med fire serieomganger igjen å spille i Premier League.

– Alt vi kan gjøre er å fortsette på samme måte. Vi må vinne alle våre kamper, sier Kane om gullmulighetene.

– Leicester har noen tøffe kamper på gang. Samtidig er de i førersetet. Alt vi kan gjøre er å vinne våre. Jeg er sikker på at vi kommer til å gi dem kamp hele veien, tilføyer han.

Tottenham tar imot West Bromwich på hjemmebane kommende mandag. Leicester skal på sin side ut mot middelhavsfarer Swansea på eget gress søndag.

Les også: De Bruyne: – Mourinho var urettferdig