Frustrasjonen stiger i Ecuador etter jordskjelvet

Dødstallene fryktes å stige kraftig i Ecuador der myndighetene har kunngjort at 1.700 mennesker fortsatt er savnet. Mange er fortsatt innesperret i ruinene av sammenraste hus og bygninger og pårørende blir stadig mer frustrert. Her fra Jama sør for Pedernales. Foto: Guillermo Granja / Reuters / NTB scanpix
Dødstallene fryktes å stige kraftig i Ecuador der myndighetene har kunngjort at 1.700 mennesker fortsatt er savnet. Mange er fortsatt innesperret i ruinene av sammenraste hus og bygninger og pårørende blir stadig mer frustrert. Her fra Jama sør for Pedernales. Foto: Guillermo Granja / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Dødstallene fryktes å stige kraftig i Ecuador, der myndighetene har kunngjort at 1.700 mennesker fortsatt er savnet etter jordskjelvet i helgen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mange mennesker innesperret i ruinene av sammenraste hus og bygninger, og pårørende blir stadig mer frustrerte.

Tre dager etter at det kraftige skjelvet rammet Ecuadors kyst i et populært turistområde, er 480 mennesker bekreftet døde.

Les også: Dødstallene stiger i jordskjelvrammede Ecuador

Sporhunder søker og maskiner graver i kystbyer som Pedernales og Manta. Redningsmannskaper og bistandsgrupper fra flere land strømmer til for å hjelpe.

– Vi søker etter 2.000 mennesker. Hittil har vi funnet 300. De siste tallene er 480 døde, og om lag 2.560 er skadd, sa viseinnenriksminister Diego Fuentes til journalister i hovedstaden Quito tirsdag kveld.

Noen overlevende skal ha blitt reddet ut fra ruinene, men håpet om å finne flere i live svinner.