Belgia tror IS har sendt nye krigere til Europa

Bevæpnede soldater ved veien til Brussel lufthavn Zaventem, som ble angrepet 22. mars. Foto: François Lenoir / Reuters / NTB scanpix
Bevæpnede soldater ved veien til Brussel lufthavn Zaventem, som ble angrepet 22. mars. Foto: François Lenoir / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Belgiske myndigheter har mottatt informasjon som tyder på at IS har sendt flere potensielle angrepsmenn til Belgia og Europa.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det sa Paul Van Tigchelt fra OCAM, som vurderer trusselnivået i Belgia, på en pressekonferanse tirsdag. Han ga ikke flere detaljer om opplysningene.

Belgiske myndigheter tror etterforskningen av angrepene 22. mars har ført til at cellen som angrep, har blitt kraftig slått tilbake. Likevel har OCAM besluttet å holde trusselnivået på nivå 3, som er nest høyeste nivå.

Tirsdag sa Europol-sjef Rob Wainwright at fem briter som er pågrepet for terrorvirksomhet, hadde en viktig rolle i nettverket bak angrepene i Paris og Brussel. Han sier han ikke er sikker på at alle gjerningsmennene bak angrepene er tatt.

Ekstremistgruppen Den islamske staten (IS) sier det er den som sto bak angrepene som krevde 32 menneskeliv på flyplassen og metroen i den belgiske hovedstaden.

Les også:

Unge arabere tar avstand fra IS

70.000 islamske lærde med fatwa mot IS