Biden «overveldende frustrert» over Israel

USAs visepresident Joe Biden er frustrert over Israel.
Foto: David Becker / Reuters / NTB scanpix.
USAs visepresident Joe Biden er frustrert over Israel. Foto: David Becker / Reuters / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Washington (NTB-AP): USAs visepresident Joe Biden erkjenner en «overveldende frustrasjon» over Israels regjering, og sier at statsminister Benjamin Netanyahu har ledet landet i feil retning.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I en uvanlig krass tale for den liberale jødiske lobbygruppen J Street, tegnet den amerikanske visepresidenten mandag opp mørke utsikter for fredsprosessen.

– Jeg tror bestemt at handlingene til den israelske regjeringen de siste årene, de systematiske utvidelsene av bosetninger, legaliseringen av utposter, beslagleggelser av land, har flyttet oss og Israel i feil retning, sa Biden.

Biden forsikret om at USA fortsatt vil garantere for sikkerheten til Israel. Men han sa også at USA vil «pushe dem så kraftig som mulig» i retning av en tostatsløsning, til tross for «vår til tider overveldende frustrasjon over den israelske regjeringen».

Biden mener at politikken Israel fører går i retning av en «enstatsvirkelighet», med en felles stat for palestinere og israelere, hvor israelske jøder ikke lenger vil være i flertall.

– Den virkeligheten er farlig, sier Biden. (©NTB)