Pearl Jam og Boston kansellerer konserter i North Carolina

De amerikanske rockebandene Pearl Jam og Boston har begge avlyst konserter i North Carolina etter at delstaten innførte en ny lov som en rekke artister mener diskriminerer transpersoner Blant dem som har avlyst opptredener er også Cirque Du Soleil (bildet). Foto: Denis Sinyakov/ Reuters / NTB scanpix
De amerikanske rockebandene Pearl Jam og Boston har begge avlyst konserter i North Carolina etter at delstaten innførte en ny lov som en rekke artister mener diskriminerer transpersoner Blant dem som har avlyst opptredener er også Cirque Du Soleil (bildet). Foto: Denis Sinyakov/ Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

De amerikanske rockebandene Pearl Jam og Boston har begge avlyst konserter i North Carolina etter at delstaten innførte en ny lov som en rekke artister mener diskriminerer transpersoner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Loven som nylig ble vedtatt er et forkastelig stykke lovarbeid som oppfordrer til diskriminering av en hel gruppe med amerikanske borgere, skrev Pearl Jam på sin Facebook-side.

Pearl Jam skulle spilt i delstatshovedstaden Raleigh denne uka, og Boston, som hadde størst suksess på 70- og 80-tallet etter gjennombruddet med monsterhiten «More than a feeling», skulle ha spilt tre konserter i staten i mai.

Tidligere har Ringo Starr, Bruce Springsteen, Bryan Adams og Cirque du Soleil også avlyst opptredener i North Carolina i protest mot loven. Mer enn 160 bedriftsledere har skrevet under på et brev fra Human Rights Campaign som tar til orde for at loven oppheves.

North Carolina ble i forrige måned den første staten i USA som krever at transpersoner bruker toaletter og garderober på skoler og andre offentlige anlegg som samsvarer med deres fødte kjønn og ikke kjønnet de identifiserer seg med.

I Tennessee ble en tilsvarende lovendring trukket i delstatsforsamlingen mandag av forslagsstilleren, republikaneren Susan Lynn, for videre studier, ifølge avisa The Tennessean.