Barnehageansatt erkjenner overgrep mot flere barn

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mannen som er siktet for voldtekt av en fireåring i en barnehage i Bergen, har innrømmet overgrep også i en annen barnehage han har vært ansatt i.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Siktede har forklart seg om fem overgrep i to barnehager, sier politiadvokat Eli Valheim til TV 2. Barna er navngitt, og flere foreldre har fått beskjed om at politiet vil kalle inn barna deres til avhør.

– Politiet har avhørt ett av de disse barna og håper å få fullført avhørene av barna i løpet av denne uken, sier Valheim.

I en pressemelding fra politiet tirsdag kveld opplyser politiet man med bakgrunn i etterforskningen ikke ønsker å gi ut for mye informasjon av hensyn til de involverte og faren for bevisforspillelse.

Ifølge VG har mannen, som er født og oppvokst på Østlandet, jobbet i barneskoler og i barnehager hele sitt yrkesaktive liv. Ifølge Bergen kommune har han jobbet i to barnehager i kommunen, en privat og en kommunal.

– Ønsker å samarbeide

– Jeg vil ikke gå inn på om vi har vært i kontakt med andre arbeidsgivere eller politidistrikter. Saken startet for oss fredag, nå jobber vi for fullt, sier Valheim til avisen. Den siktede skal også ha erkjent å ha delt overgrepsbilder på internett, skriver VG.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Mannen, som er tidlig i 30-årene, ble mandag varetektsfengslet i fire uker, de to første ukene i full isolasjon. Han samtykket i fengslingen.

– Han har erkjent straffskyld for de forhold siktelsen gjelder. Han er sterkt preget av saken og tar innover seg alvoret. Han ønsker å samarbeide med politiet, sier mannens forsvarer, Beate Hamre. til NRK.

Bakgrunnen for at mannen fredag ble pågrepet, var at han ble siktet for et overgrep mot en fire år gammel gutt i en kommunal barnehage. Overgrepet skal ha skjedd to dager tidligere.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Da han ble pågrepet, tok politiet også beslag i mannens datautstyr og siktet ham i tillegg for å ha lastet ned overgrepsbilder av barn fra internett.

Les også: TV 2: – Voldtektssiktet skal ha tilstått flere overgrep

Idrettsmiljø

Den siktede har vært aktiv i et idrettsmiljø i byen og har trent jenter ned i tiårsalderen, skriver Bergensavisen. Ved siden av jobben i barnehagen, har han hatt en høy stjerne hos barna i idrettsmiljøet han har vært tilknyttet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge avisen hadde han hyppig kontakt med jentene på sosiale medier utenom treningstid. På Facebook er mannen avbildet en mengde ganger i forbindelse med idrettsaktivitet sammen med yngre personer.

Flere har ifølge avisens opplysninger oppfattet den populære treneren som i overkant pågående med komplimenter og tilbakemeldinger til jentene. Alle uttrykker likevel at de er sjokkert over overgrepssaken som nå rulles opp.

Organisasjonssjef i Hordaland idrettskrets, Knut Songve, sier til NRK at det i etterkant av denne saken vil være aktuelt å sjekke rutinene til det aktuelle idrettslaget når det gjelder innhenting av politiattest.

Foreldre sjokkert

Advokat Rolf Knudsen er oppnevnt som bistandsadvokat for den fire år gamle gutten. Tirsdag var han med da gutten på nytt forklarte seg for politiet og en representant fra Barnehuset i Bergen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det har vært, og er, et stort sjokk for foreldrene å få den beskjeden. Barnehagen skal være et trygt sted å sende sine barn, sier advokaten til Bergens Tidende , uten at han vil gå inn på hva som ble sagt.

– Foreldrene ønsker ro og er opptatt av at situasjonen skal normalisere seg så fort som mulig. Samtidig har de tiltro til at politiet gjør en god jobb med etterforskningen av saken, sier bistandsadvokaten.

Til Dagbladet sier Knudsen at han har fått spørsmål om å bistå flere barn i saken, men ingenting var avklart tirsdag.