Første norske turner til OL siden 2000:Turneren Stian Skjerahaug har kvalifisert seg til OL i Rio

TIL OL: Stian Skjerahaug fra Stavanger Turnforening, her under VM i turn i Glasgow i fjor, har klart det ingen nordmenn har fått til siden 2000.
TIL OL: Stian Skjerahaug fra Stavanger Turnforening, her under VM i turn i Glasgow i fjor, har klart det ingen nordmenn har fått til siden 2000. Foto: Christian Thomassen / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Sikret seg OL-plass i natt under Prøve-OL i Rio de Janeiro.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Med dette blir Stian Skjerahaug den første nordmannen som deltar i den ekstremt krevende OL-grenen turn på mange år. Sist gang Norge hadde en turner med i OL Sydney i 2000, melder Norges Gymnastikk- og Turnforbund (NTGF) gledesstrålende.

Med en samlet poengsum på 84,624 sikret stavangergutten seg en 30.plass i Prøve-OL, og som landslagssjef Gabriel Negru skriver i en tekstmelding til NTGF: Sees i Rio i sommer!

– Jeg er i god form og er veldig motivert, sa Skjerahaug før konkurransen, som har vist gode resultater det siste året.

Ifølge NTGF ligger en målrettet satsing i samarbeid med Olympiatoppen fram mot OL i 2016, bak.

– For NGTF vil en OL-deltakelse bety mye. Ikke minst for turngutta som har lagt ned så mye seriøs jobbing og innsats over så mange år. Samtidig har et stort apparatet jobbet beinhardt, fulgt opp gutta til de grader, og er mye av grunnen at vi er kommet dit vi er i dag, sier president Kristin Gilbert i NGTF i pressemeldingen.