Cameron etablerer Panama Papers-arbeidsgruppe

Artikkelen fortsetter under annonsen

London (NTB-AFP): Storbritannias statsminister David Cameron, som selv har havnet under press etter Panama Papers-avsløringene, vil søndag kunngjøre opprettelsen av en gruppe som skal jobbe med saken.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Arbeidsgruppen skal ledes av det britiske skattedirektoratet HMRC og den nasjonale politietaten NCA, skriver nyhetsbyrået AFP.

Cameron innrømmet torsdag, etter langvarig press fra britiske medier, at han har eid aksjer i Blairmore Investment Trust, investeringsselskapet faren i sin tid etablerte i skatteparadiset Bahamas. Og selv om statsministeren nå har valgt å være åpen om eierskapet, vil han selv kunne bli gransket av den nasjonale arbeidsgruppen han nå oppretter.

Gruppen skal granske de lekkede dokumentene fra det Panama-baserte advokatfirmaet Mossack Fonseca for å identifisere kunder av selskapet. Den får et budsjett på 10 millioner pund (116 millioner kroner) til jobben, ifølge en pressemelding fra Storbritannias finansdepartement.

– Vi har tydelig en vei å gå, og denne arbeidsgruppen vil samle det beste av britisk ekspertise for å takle enhver urett som er gjort i forbindelse med Panama-papirene, sier Cameron i pressemeldingen. (©NTB)