Razzia mot Mossack Fonsecas kontor i El Salvador

Mossack Fonsecas lokaler i San Salvador ble fredag raidet av myndighetene i El Salvador.

Foto: Bobby Tip / Reuters / NTB scanpix
Mossack Fonsecas lokaler i San Salvador ble fredag raidet av myndighetene i El Salvador. Foto: Bobby Tip / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

San Salvador (NTB): Myndighetene i El Salvador har beslaglagt dokumenter og utstyr under et raid i lokalene til det Panama-baserte advokatfirmaet Mossack Fonseca.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Raidet skjedde fredag, opplyser justisdepartementet i landet. Det er ikke opplyst hvilken type dokumenter som er beslaglagt.

– En stor mengde datautstyr er funnet i kontoret til Mossack Fonseca, opplyser justisdepartementet via Twitter. Det legger til at selskapets ansatte skal ha tatt ned firmaskiltet fra inngangen en dag tidligere, og at én av de ansatte skal ha sagt at selskapet skulle flytte.

Justisminister Douglas Meléndez førte personlig tilsyn med razziaen, opplyses det videre.

Mossack Fonseca står i sentrum av den internasjonale lekkasjesaken kjent som Panama Papers. En rekke avsløringer om statsoverhoder, politikere og rikinger er kommet etter at 11,5 millioner dokumenter ble lekket fra advokatselskapet.

Advokatfirmaet har hjulpet kunder verden over til å opprette selskaper i såkalte skatteparadiser. Mossack Fonseca nekter for å ha gjort noe galt, og selskapet har foreløpig ikke kommentert fredagens politirazzia. (©NTB)