Uber inngår nytt gigantforlik

Det omstridte selskapet Uber må punge ut enda flere millioner etter et nytt søksmål i California. Foto: Heiko Junge / Reuters / NTB scanpix
Det omstridte selskapet Uber må punge ut enda flere millioner etter et nytt søksmål i California. Foto: Heiko Junge / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

 Selskapet bak taxitjenesten Uber har inngått et nytt forlik i USA og punger ut inntil 208 millioner kroner etter å ha blitt saksøkt av byene Los Angeles og San Francisco.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Forliket på inntil 25 millioner dollar kommer snaut to måneder etter at selskapet inngikk et tilsvarende forlik på 28,5 millioner dollar etter et søksmål på vegne av kundene.

Uber, som driver en mobilbasert drosjetjeneste, er i begge tilfellene anklaget for å ha lurt kundene ved å lyve om bakgrunnssjekken av selskapets sjåfører. I tillegg påstås det at Uber-sjåfører har jobbet ved flyplasser uten autorisasjon, og at de i San Francisco skal ha tatt 4 dollar ekstra for å kjøre flypassasjerer, uten å betale noe av det til flyplassen.

Les også: Norske taxier tar opp kampen mot Uber med Vipps-betaling

Forliket innebærer at Uber betaler 10 millioner dollar i løpet av 60 dager. De resterende 15 millionene strykes dersom selskapet overholder vilkårene i forliket de neste to årene, opplyser statsadvokatene i Los Angeles og San Francisco.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Resultatet vi oppnådde i dag gir ringvirkninger langt utover innvirkningen det får på Uber. Det sender en klar beskjed til alle selskaper, særlig de nyetablerte, om at man ikke kan ignorere lovene som er laget for å beskytte forbrukerne, sier statsadvokat George Gascón i San Francisco, byen der Uber har sitt hovedkvarter.

Uber sa seg også fornøyd med forliket. «Vi er glade for å legge denne saken bak oss og begeistret over at vi skal øke vår innsats for å tjene passasjerer og førere i California», skriver selskapet i en pressemelding.