PST mener to menn la terrorplaner sammen

PST vil ikke gi noen kommentar til saken fordi saken er sendt over til statsadvokaten for påtaleavgjørelse. Illustrasjonsfoto: Vidar Ruud / NTB scanpix
PST vil ikke gi noen kommentar til saken fordi saken er sendt over til statsadvokaten for påtaleavgjørelse. Illustrasjonsfoto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) har utvidet siktelsen mot en 45-åring og en 23-åring til å gjelde terrorforbund. Fra før var de to siktet for deltakelse i og støtte til ekstremistgruppa IS.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge VG er bakgrunnen for utvidelsen at PST mener de to har inngått en avtale om å begå terror.

– Det er riktig at siktelsen er utvidet til også å gjelde terrorforbund, men jeg ønsker ikke å kommentere detaljer i saken. Påtalemyndigheten tar stilling til påtalespørsmålet om svært kort tid, fortellerstatsadvokat Fredrik G. Ranke ved Det nasjonale statsadvokatembetet.

PST vil ikke gi noen kommentar til saken fordi saken er sendt over til Statsadvokaten for påtaleavgjørelse. Rettssaken er forhåndsberammet med oppstart i Oslo tingrett 18. mai.

45-åringen, som har norsk-pakistansk bakgrunn, nekter straffskyld etter siktelsen, opplyser forsvareren hans, advokat Nils Christian Nordhus. Forsvareren til den norsk-tsjetsjenske 23-åringen, advokat Svein Holden, har ikke hatt mulighet til å kommentere saken.