Zlatan på godt og vondt

Zlatan Ibrahimovic markerer etter scoring mot Manchester City. Foto: John Sibley / Reuters / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix

Zlatan Ibrahimovic bommet på straffe, men scoret også da Paris Saint-Germain måtte nøye seg med 2-2 hjemme mot Manchester City i mesterligaens første kvartfinale.

Svensken har flørtet med engelsk fotball den siste tiden, og kanskje havner han i Premier League etter denne sesongen.

34-åringen vet å markedsføre seg, og det gjorde han også i onsdagens meget spennende oppgjør på Parc des Princess.

Bare 12 minutter var spilt da PSG fikk straffe. Bacary Sagny rev urutinert ned PSGs midtstopper David Luiz, og brasilianeren fikk det som han ville.

Dommeren dømte straffe.

Zlatan skjøt lav ned til høyre, men der lå allerede Citys og Englands landslagskeeper Joe Hart nede og reddet med den største selvfølgelighet.

13 minutter senere var Zlatan alene med Hart igjen, men skuddet gikk utenfor igjen utenfor i det som må karakteriseres som en ny kjempesjanse.

– Det kjennes aldri bra ut med straffebom, og da jeg kom alene med keeper misset jeg helt. Jeg scoret på det vanskelige og bommet på det enkle, sa Ibrahimovic.

– Det var en helt vill kamp. Det er opp til oss å dra nytte av bortemålene. Vi lager historie for klubben vår, sa Citys keeper Hart.

Imot

Midt i en periode med stort PSG-press kom de blå fra balløya på en flott overgang som til slutt endte med at Kevin De Bruyne knallet ballen effektivt i mål.

Tre minutter senere var det endelig Zlatans tur til å lykkes. Spissen som fyller 35 år i høst fikk en gedigen gavepakke servert rett i føttene av Citys Fernando, og Zlatan nærmest taklet ballen i mål. En gigatabbe av Fernando!

I 2. omgang gikk PSG opp i en oppskriftsmessig og fortjent ledelse. En corner ble headet mot mål av Edinson Cavani, men Hart klarte ikke å holde ballen og serverte den rett i føttene på Adrien Rabiot. Han hadde en enkel oppgave med å score i nærmest tomt bur.

Men da de aller fleste trodde at City var ferdig, slo gjestene tilbake i det 76. minutt. Etter mye klabb og bakk havnet ballen til slutt hos Fernandinho, som via en motspiller fikk ballen i mål bak en utmanøvrert PSG-keeper Kevin Trapp.

– Vi spilte ikke som vi pleier. Vi opptrådte uorganisert og ga fra oss altfor enkle baller. City var flinke til å utnytte våre feil. I bortekampen skal vi gjøre alt for å avansere, sa Zlatan til Viasat etter kampen.

Mest fornøyd

2-2 er et resultatet som selvsagt Manchester City er mest fornøyd med. Klubben er i sin første kvartfinale i mesterligaen, og med to scorede bortemål er City i semifinalen med både 0-0 og 1-1 på eget gress.

PSG er i sin fjerde kvartfinale i mesterligaen, men har så langt aldri avansert til en semifinale. Det skal laget få store problemer med også denne gangen.

PSGs David Luiz og Blaise Matuidi pådro begge seg gult kort og må stå over neste ukes returmøte i Manchester.