Ble filmet i Priklopils åtteårige fangenskap

Som 10-åring ble østerrikiske Natascha Kampusch kidnappet av Wolfgang Priklopil. Nå forteller en politibetjent om at kidnapperen filmet hennes åtteårige fangeskap.
Som 10-åring ble østerrikiske Natascha Kampusch kidnappet av Wolfgang Priklopil. Nå forteller en politibetjent om at kidnapperen filmet hennes åtteårige fangeskap. Foto: Herwig Prammer / Reuters
Artikkelen fortsetter under annonsen

En tidligere politimann avslører i en ny bok at barnekidnapperen Wolfgang Priklopil filmet Natascha Kampusch utmagret i fangenskap. – Et overgrep, mener hennes advokat.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Videofilmenes eksistens skal ikke tidligere ha vært omtalt. Men i en ny bok skrevet av den tidligere politimannen Peter Reichard kommer opplysningene frem.

Han sier at de detaljerte beskrivelsene er nødvendige for å ta livet av alle konspirasjonsteoriene i saken som eksploderte etter at Kampusch klarte å flykte fra sitt fangenskap i 2006.

Saken rystet da en hel verden, to år før Fritzl-sakens uhyrligheter ble rullet opp.

Natascha Kampusch sin advokat mener derimot at det bryter mot privatlivets fred å omtale det belastende materialet.

Et overgrep, mener advokaten Gerald Ganzger, skriver den tyske avisen Süddeutsche Zeitung.

Reichard skal gi detaljerte beskrivelser av videoene som tidligere kun har vært kjente etterforskerne og offeret. Han innrømmer også at det ikke er Kampusch som har vist ham filmene, selv om han beskriver henne som sin venn.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: – 129 barn forsvunnet fra flyktningleir i Frankrike

Kidnapperen, Wolfgang Priklopil (44), begikk selvmord bare timer etter at Natascha Kampusch klarte å flykte fra hans fangenskap. Foto: AP
Kidnapperen, Wolfgang Priklopil (44), begikk selvmord bare timer etter at Natascha Kampusch klarte å flykte fra hans fangenskap. Foto: AP

Påtalemyndighetene har sagt at videoene er private og uten relevans for etterforskning.

Wolfgang Priklopli (44), mannen som kidnappet henne som 10-åring og siden holdt Kampusch som fange i åtte år, begikk selvmord bare noen timer etter at hun som 18-åring klarte å flykte 23. august 2006.

Etter sin frigivelse har Kampusch blant annet selv skrevet en bok om de åtte årene, og i 2013 kom det også en film basert på historien - « 3096 Tage».

Til sommeren kommer 28-åringens egen oppfølgerbok som skal omhandle hennes ti år i frihet.

Les også: Svensk lege dømt for å holde kvinne fanget i bunker