Frp i Sør-Trøndelag vil avvikle rovdyrsoner

Forvaltningen av bestanden av store rovdyr og ørn i Norge må skje lokalt og prioriterte rovdyrsoner må avvikles, mener Fremskrittspartiet i Sør-Trøndelag. Foto: Per Løchen / NTB scanpix
Forvaltningen av bestanden av store rovdyr og ørn i Norge må skje lokalt og prioriterte rovdyrsoner må avvikles, mener Fremskrittspartiet i Sør-Trøndelag. Foto: Per Løchen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Forvaltningen av bestanden av store rovdyr og ørn i Norge må skje lokalt, og prioriterte rovdyrsoner må avvikles, mener Fremskrittspartiet i Sør-Trøndelag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I et innlegg fra partiets fylkestingsrepresentant Gunnar Singsaas og vararepresentant Sigmund Ofstad i Adresseavisen tirsdag tar de til orde for at grensekryssende rovdyr skal regnes med i den norske bestandsmålsettingen. Videre at det bør gis bedre betingelser for å drive lisensfelling og adgang til i større grad å kunne benytte motoriserte kjøretøy for sporing og utkjøring av feller og åte.

Les også: Flere nordmenn positive til rovdyr

De to viser til at tapstallene i saue- og reindriftsnæringen de siste årene har vært store i enkelte distrikt. Fosen har nå en større bestand av kongeørn enn på lenge. Nasjonale bestandsmål er 850-1.200 hekkende par, bestanden nå er cirka 960 par. Frp-politikerne mener dette tilsier at det er rom for at den regionale rovviltnemnda gis mulighet for å ta ut enkelte individer.

Når det gjelder nødvergeretten for angrep på hund, tar de til orde for at den i tillegg bør gjelde når rovdyr kommer inn på innmark og ikke lar seg skremme bort.

De foreslår også at samme tolkning av nødvergeretten bør gjelde for bjørn som for andre rovdyr.

Les også: Biologer krever egne områder for rovdyr