Ekspert tror det blir flere angrep i Pakistan

Redningsarbeidere i Lahore kjører bort ett av ofrene for søndagens selvmordsangrep. Foto: Mohsin Raza / Reuters / NTB scanpix
Redningsarbeidere i Lahore kjører bort ett av ofrene for søndagens selvmordsangrep. Foto: Mohsin Raza / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Uppsala (NTB-TT): Pakistan-ekspert og professor ved Universitetet i Uppsala, Sten Widmalm, er ikke i tvil om at det kommer til å skje flere terrorangrep i Pakistan.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det vet vi med sikkerhet vil skje. Det er dessverre et tilbakevendende problem med store attentat i Pakistan, sier Widmalm etter angrepet mot en lekeplass ved en park i Lahore søndag. Minst 65 personer ble drept, blant dem mange barn.

Widmalm, som er professor i statsvitenskap, sier Punjab-provinsen har blitt «hardt radikalisert» de siste 15 årene.

– Men det er først og fremst i storbyen Lahore. På landsbygda er det fortsatt en annen kultur av sameksistens mellom religiøse grupper, inkludert kristne og muslimer, sier professoren til nyhetsbyrået TT.

En fraksjon i pakistansk Taliban sier den står bak selvmordangrepet i Lahore og at kristne var målet. Før dette ble kjent, sa Widmalm at flere ekstremistgrupper tidligere ikke har veket tilbake fra å angripe barn, skoler, moskeer og minoriteter. (©NTB)