730 båtflyktninger berget utenfor Sicilia

Bilde tatt av den italienske marinen under en redningsoperasjon i Middelhavet 18. mars. Foto: Reuters / NTB scanpix
Bilde tatt av den italienske marinen under en redningsoperasjon i Middelhavet 18. mars. Foto: Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Roma (NTB-DPA): Italias kystvakt og marine berget rundt 730 flyktninger og migranter utenfor kysten av Sicilia søndag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Redningsmannskapene utførte totalt seks redningsaksjoner første påskedag. Blant dem som ble berget, var 118 kvinner og fire barn, opplyser kystvakten i en pressemelding.

Mange av migrantene satt i gummibåter da de ble reddet. Kystvakten regner med at de 730 båtflyktningene går i land i den sicilianske havnebyen Pozzallo mandag.

Den mye brukte flyktningruten fra Tyrkia, via Hellas til Vest-Balkan og Nord-Europa, ble helt stengt tidligere denne måneden. Siden har tallet på båtmigranter som tar den langt farligere ruten fra Nord-Afrika til Italia, tilsynelatende økt.

Menneskesmuglere i Tyrkia planlegger dessuten å sende fiskebåter og mindre lasteskip til Italia blant annet fra den tyrkiske havnebyen Antaliya, melder den tyske avisa Frankfurter Allgemeine Zeitung søndag.

Italia var i flere år det landet som tok imot desidert flest båtflyktninger i Europa. Det endret seg drastisk i fjor, da de aller fleste båtflyktningene kom fra Tyrkia til greske øyer. (©NTB)