Krav om besøksforbud i betent havnekonflikt

BRYGGESJAUERAKSJON: Slik har det lenge sett ut i Tromsø.
BRYGGESJAUERAKSJON: Slik har det lenge sett ut i Tromsø. Foto: Vegard Holm / Arkiv
Artikkelen fortsetter under annonsen

Nor Lines har bedt Nord-Troms tingrett ilegge fem streikende havnearbeidere og to aktivister besøksforbud ved kaia på Prostneset i Tromsø.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Besøksforbud er slikt som blir brukt når man mishandler andre eller banker kjerringa. Et besøksforbud på et offentlig område er underlig. Dette er siste krampetrekning fra Nor Lines, sier klubbleder for de streikende havnearbeiderne, Geir Ingebrigtsen, til Klassekampen.

Les også: Regjeringsadvokaten forsvarer havnearbeideres rett til å aksjonere

Nor Lines er blitt møtt med over hundre blokadeaksjoner i den to år lange konflikten med Norsk Transportarbeiderforbund. De LO-organiserte havnearbeiderne har vært i streik siden desember 2013, en sympatiaksjon for å få på plass tariffavtale i Risavika utenfor Stavanger.

Les også: Bryggearbeidere blokkerer gods i Tromsø havn

Nor Lines frakter gods med Hurtigruten, som har anløp på Prostneset i Tromsø. Gjennom blokadeaksjoner har de streikende og deres støttespillere klart å hindre lossing og lasting

– Aksjonistene bryter seg inn på et område hvor Nor Lines har eksklusiv bruksrett og hvor de fysisk hindrer våre ansatte i å utføre sitt arbeid, skriver administrerende direktør Tor Arne Borge i en epost til avisen.


Les også: Disse dommerne kan ryste LOs syn på EØS-avtalen