Haugesund vant i Riise-debut

John Arne Riise kom inn som innbytter tidlig i annen omgang.
John Arne Riise kom inn som innbytter tidlig i annen omgang. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix

John Arne Riise kom inn som innbytter og fikk sin debut i eliteserien, men kunne ikke gjøre noe med Haugesund som slo Aalesund 3-0 på hjemmebane.

– Jeg er veldig fornøyd. Vi spilte en god kamp, og jeg er overrasket over at vi ikke scoret flere mål, sa Haugesund-trener Mark Dempsey til TV 2 etter kampen.

Både Haugesund og Aalesund fikk en best mulig start på eliteserien da lagene slo henholdsvis Sarpsborg 08 og Stabæk i første runde. Lørdag var det duket for årets første kamp på naturgresset i Haugesund, og det var hjemmelaget som åpnet best på eget gress.

10 minutter ut i kampen var det Haugesunds kaptein, William Troost-Ekong, som kunne stange inn 1-0 på en corner fra Alexander Stølås. Målet kom etter at de hvitkledde hadde hatt en massivt press mot målet til Aalesund-keeper Andreas Lie.

Hjemmelaget fortsatte å være best og kontrollere kampen, og sju minutter før pause økte Sondre Tronstad til 2-0. Roy Miljeteigs skudd gikk via en Aalesund-spiller og endte som et perfekt innlegg til Tronstad som fint satte ballen mellom beina på Lie og i mål på første touch.

– Ikke godt nok

Torbjørn Agdestein var også nær å sette inn 3-0 mot slutten av omgangen, men Aalesund slapp med skrekken.

– Drittkamp. Vi må skjerpe oss, dette er ikke godt nok, sa AaFK-kaptein Bjørn Helge Riise til TV 2 i pausen.

Storebror John Arne Riise var for første gang med i Aalesund-troppen etter at han ble klar for klubben like før åpningskampen mot Stabæk forrige fredag. 35-åringen startet kampen på benken, men skrev på Facebook foran kampen at han var klar til å bidra og at formen var mye bedre enn antatt.

I starten av annen omgang ble den hjemvendte sønnen sendt i oppvarming, og fra sidelinjen kunne han se hvor nær Eirik Mæland var å sende vertene opp i 3-0 da han fikk ballen perfekt servert på straffemerket, men skuddet gikk over.

Karikari økte

51 minutter var spilt da John Arne Riise fikk entre banen og gjøre sin debut i den norske eliteserien. Ti minutter senere fikk han testet ut venstrefoten da han slo et godt frispark inn i feltet, men verken Mustafa Abdellaoue eller noen andre klarte å gjøre noe smart med ballen.

Aalesund slet med å spille seg til sjanser, og Per Kristian Bråtveit i Haugesund-buret hadde lite å gjøre. Etter to kamper har han ennå ikke sluppet inn mål.

Agdestein hadde minutter før full tid alle tiders mulighet til å lage 3-0, men på åpent mål rakk han ikke helt fram på innlegget fra Kwame Karikari. Like etterpå satte imidlertid sistnevnte selv inn 3-0-målet med et flott skudd fra skrått hold.

– Jeg sitter igjen med svært lite etter denne kampen. Haugesund vant fortjent, sa Aalesund-trener Trond Fredriksen til TV 2.

I neste runde skal Haugesund til Drammen for å møte Strømsgodset, mens storebror Riise skal vise seg fram for hjemmepublikummet for første gang når Brann kommer på besøk til Ålesund.