Mistenkelige hundedødsfall i Sverige: Advarer mot kjøttboller med rottegift

Hundeeiere i Malmö er bekymret etter mistenkelige dødsfall hos hunder. Hundene, stedet eller menneskene på bildet har ingenting med saken å gjøre.
Hundeeiere i Malmö er bekymret etter mistenkelige dødsfall hos hunder. Hundene, stedet eller menneskene på bildet har ingenting med saken å gjøre. Foto: Illustrasjonsfoto Colourbox
Artikkelen fortsetter under annonsen

I et Facebook-innlegg advares hundeeiere mot forgiftede kjøttboller i en park i Malmö. Så langt har to hunder mistet livet på kort tid. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det er noen som preparerer maten med gift. Det er jeg sikker på, sier hundeier Madeleine Pedersen til svenske Expressen. Pedersen har mistet to hunder på kort tid.

I en status på Facebook advares hundeiere mot at noen har gjemt rottegift i kjøttboller og lagt ut i Pildammsparken i Malmö. Ifølge Expressen har to hunder mistet livet, og en svever mellom liv og død.

Rottegift

Ifølge veterinæren som behandler den syke hunden er det rottegift hunden har fått i seg.

Hundeieren som advarer på Facebook vil ifølge Expressen være anonym, men hundeier Pedersen forteller at hundene hennes, Ches og Lovis, ble dårlige etter en tur i parken.

Les også: Narkobaron får ikke spise før hunden har smakt først

Kastet opp blod

– Jeg mistet rottweileren min Ches i november. Hun ble dårlig, begynte å kaste opp blod. Vi mistenkte ikke noe da, men på dyresykehuset spurte veterinæren om hun hadde spist noe, sier Pedersen til Expressen.

Noen dager senere var hunden død. En måned senere ble den andre hunden, Lovis, dårlig med samme symptomer etter en tur i parken.

– Veterinæren sier de trolig er forgiftet, forteller hundeeieren videre til den svenske avisen.

Pedersen har nå politianmeldt forgiftningen.

Les også: Hunder kan dø av rosiner