Russland: – Tilbaketrekking fullført om to til tre dager

Russiske militærfly på vei hjem til Russland fra flybasen i Hmeymim i Syria. Bildet ble sendt til pressen fra det russiske forsvarsdepartementet onsdag. Foto: Reuters / NTB scanpix
Russiske militærfly på vei hjem til Russland fra flybasen i Hmeymim i Syria. Bildet ble sendt til pressen fra det russiske forsvarsdepartementet onsdag. Foto: Reuters / NTB scanpix Foto: Handout / Reuters
Artikkelen fortsetter under annonsen

Russlands arbeid med å trekke egne styrker ut av Syria skal fullføres i løpet av to til tre dager, ifølge en russisk flyoffiser.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tilbaketrekkingen vil være fullført om to til tre dager, opplyser flyoffiser Viktor Bondarev til den russiske avisen Komsomolskaya Pravda.

Mandag startet arbeidet med å trekke ut brorparten av de russiske styrkene fra det krigsherjede landet, etter at president Vladimir Putin erklærte oppdraget for utført. Onsdag forlot en ny gruppe russiske krigsfly den russiske flybasen i Hmeymim i provinsen Latakia.

Les også: Russland trekker seg ut av Syria

Russland har sagt at flesteparten av styrkene skal ut, men rundt 800 soldater blir igjen til rekognosering og beskyttelse av flybasen i Latakia og marinebasen i Tartus. Russerne beholder sine avanserte rakettsystemer i landet, og luftangrepene mot IS og «andre terrorister» skal ifølge russiske medier fortsette.

Det er fem og en halv måned siden Russland kastet seg inn i krigen i Syria på president Bashar al-Assads side.