Angrende Kastrati beklaget slaget i Drammen

Jakob Orlov setter inn 2-2-målet som ga Brann poeng mot Strømsgodset i sitt eliteseriecomeback søndag. Foto: Heiko Junge (NTB scanpix)

Brann trøblet i Drammen, men da Strømsgodsets Flamur Kastrati klappet til Vadim Demidov og ble utvist, berget bergenserne 2-2 i eliteseriecomebacket.

Brann ble rundspilt i starten, lå under 0-2, men anført av en Erik Huseklepp i spillehumør berget nyopprykkerne poeng i flomlyset på Marienlyst stadion.

Sportsklubben var tilbake i eliteserien 491 dager etter kvalifiseringsfiaskoen mot Mjøndalen, Godsets bitre rival.

Det kokte over da Kastrati først sparket til Branns Amin Nouri i hodet. Vadim Demidov reagerte kraftig med armene, og i et uheldig øyeblikk klappet Kastrati til Brann-stopperen.

– Dommeren gjør helt rett som gir meg rødt kort. Jeg prøvde bare å forsvare meg, men hånden skled opp i ansiktet (hans). Det er bare å beklage til hele Drammen. Vi skulle hatt tre poeng, men jeg klarte å rote det til, sa Kastrati da han unnskyldte seg overfor pressen.

– Jeg føler at han kom med albuene opp, og jeg prøvde bare å beskytte meg. Det var ikke et slag, men det er rødt kort. Jeg slår ingen ned på fotballbanen, fortsatte den utviste Godset-spilleren.

Svarte med et smil

Han omtaler Demidov som rutinert.

– Han har vært i gamet lenge. Smart gjort. Jeg lot meg provosere, og så gikk det som det gikk. Vi skulle hatt tre poeng, men fikk ett, sa Kastrati.

– Han var ikke så smart som sparket Nouri først. Det reagerte jeg veldig på. Den var veldig stygg. Han slo meg, men jeg slo ikke tilbake, for å si det sånn, sa Demidov.

– Og du bare smilte tilbake?

– Ja, det gjorde jeg. Du skal tåle den. Jeg var ikke så lenge i Spania at jeg ruller rundt lenge, sa Demidov til NTB.

Bortelagets fans kom til «Gamle Gress» med banneret «Alle hater Mjøndalen». Selv om gjestene så ut som et nedrykkslag lenge, var det alle snakket om etterpå det nye slaget i Drammen. Kastrati kokte over og mistet hodet. Demidov ble pepet ut resten av kampen.

Komisk tabbe

Dommer Svein Oddvar Moen ga Kastrati korrekt det røde kortet kvarteret før slutt. Bare minutter senere styrte innbytter Jakob Orlov inn 2-2-målet. Kastratis hodemist kostet vertene dyrt i serieåpningen.

Det er ikke første gangen fotballspillere mister hodet i Drammen. John Carew slo ned John Arne Riise i landslagsbussen etter en trening i 2003.

Allerede etter fire minutter tok SIF ledelsen. Etter et nydelig angrep kunne Øyvind Storflor enkelt sette inn 1-0 på bakre stolpe etter flott innlegg fra Martin Rønning Ovenstad. Brann-forsvaret var i førstedivisjonsmodus.

Enda mer komisk var det da Godset-nykommer Tommy Høiland la på til 2-0 etter 34 minutter. Amin Nouri sleivet til ballen slik at den lurte Brann-keeper Piotr Leciejewski, som hadde stormet ut, og Høiland kunne trille ballen i det tomme buret.

Storflors megabom

Da tydet lite på bortepoeng i Drammen, men Huseklepp viste spor av gammel storhet da han løftet inn 1-2 oppe i krysset på overtid av 1. omgang.

Brann hang langt bedre med etter målet og pausen, men var heldig som slapp unna da Storflor umarkert presterte å skyte over fra tre-fire meter etter 55 minutter. Megabommen ble kostbar. Bismark Adjei Boateng (Nana) fikk senere et mål korrekt annullert for offside etter 62 minutter.