United og West Ham må ut i omkamp

Dimitri Payet scoret et lekkert frisparkmål i FA-cupkvartfinalen mot Manchester United. Foto: Carl Recine (Reuters / NTB scanpix)

Dimitri Payet-magi og en sen scoring av Anthony Martial sørget for 1-1 mellom Manchester United og West Ham i søndagens FA-cupkvartfinale. Dermed blir det omkamp i London.

Payet sendte West Ham i føringen på et lekkert frispark etter 68 minutter, men Uniteds Martial utlignet i det 83. minutt. De to lagene må møtes igjen for å avgjøre hvem som går til FA-cupens semifinale.

Fra før er Watford, Everton og Crystal Palace semifinaleklare.

– Det er et av de beste frisparkene jeg har scoret, og å score på et av de vakreste arenaene i landet gjør det til en stor dag for meg, sa Payet til BBC.

Begge lag fikk vist seg frem i første omgang. West Ham skapte sin første store sjanse etter seks minutter, men avslutningen gikk en halvmeter utenfor David de Geas mål. Etter 20 minutters spill fikk Emmanuel Emenike stå umarkert og heade på mål, men fra god posisjon ble avslutningen for svak.

Straffesituasjoner

Også Manchester Uniteds Ander Herrera hadde gode muligheter til å gjøre mål, men etter 45 minutter og 0-0 var det fortsatt en vidåpen kamp. Annen omgang startet litt tamt uten noen store sjanser, men etter 59 minutter klinket Herrera til fra distanse og ropte på straffe da han mente ballen traff hånden til en West Ham-spiller. Dommer Martin Atkinson var ikke enig.

Like etterpå var det Marcus Rashford som viste frem lekker teknikk, men 18-åringen fikk ikke til en god nok avslutning.

Så fikk man igjen en ny straffesituasjon. Denne gangen var det West Ham som ropte på straffespark da Payet gikk i bakken inne i feltet, men dommeren valgte igjen å la være å blåse. Reprisen viste at Payet falt veldig lett og trolig heller burde hatt et gult kort for filming, noe som ville sendt ham ut av kampen med gult kort nummer to.

Eventyrlig frispark

At han ikke ble utvist, kan West Ham prise seg lykkelig for, for minutter senere sendte han et eventyrlig frispark i mål. Fra rundt 25 meter skrudde han ballen perfekt over muren og i vinkelen.

– Jeg sa til meg selv at selv om jeg ikke traff godt, og helt oppe i hjørnet, så kom det til å bli vanskelig å score på en keeper som David de Gea, sa Payet.

Syv minutter før full tid kom imidlertid utligningen. Herrera chippet ballen mot bakre stolpe der ingen West Ham-spillere fikk klarert. I stedet fikk Martial pirket ballen i mål.

– Vi spilte kamp mot Liverpool torsdag, mens West Ham hadde hele uken på å forberede seg. Jeg må skryte av laget mitt. Spillerne var mentalt slitne etter Liverpool-kampen, og også slitne i kroppen, sa Manchester United-manager Louis van Gaal ifølge BBC.

Begge lag hadde sine muligheter mot slutten, men ingen klarte å score flere mål. Omkampen går på West Hams hjemmebane.