Liverpool kjørte over svakt United

Roberto Firmino (t.h.) scoret Liverpools 2-0-mål mot erkerival United. Foto: Phil Noble (Reuters / NTB scanpix)

Liverpool ga seg selv et veldig godt utgangspunkt i europaligaen da de slo Manchester United 2-0 torsdag. United er heldige som bare har to mål å ta igjen før returen etter en ny fryktelig kamp.

Hjemmelaget skapte sjanse på sjanse, og United kan takke David de Gea for at det bare står 2-0 før returmøtet på Old Trafford neste torsdag.

Daniel Sturridge ga Liverpool ledelsen på straffe etter 20 minutter, og i annen omgang doblet Roberto Firmino ledelsen til 2-0.

I mellomtiden hadde de Gea vært høyt og lavt for å stoppe Liverpool, mens United ikke skapte én eneste stor målsjanse.

Dermed har Jürgen Klopps menn et stort overtak før returmøtet. United klarte å snu det mot Midtjylland i 16-delsfinalen, men får en mye tøffere oppgave når Liverpool er motstander.

Scoret på straffe

Liverpool gikk ut i høyt tempo og presset gjestene tilbake på banen i åpningsminuttene. United klarte knapt å fullføre to pasninger av gangen, og spillerne virket usikre.

Etter 20 minutter fikk også hjemmelaget betalt da Memphis Depay holdt Nathaniel Clyne innenfor sekstenmeteren.

Dommeren pekte på straffemerket, og Sturridge satte ballen kontant i mål fra ellevemeteren.

Målet satte ytterligere fart på Liverpool, og i minuttene som fulgte hadde United én mann å takke for at det ikke kom flere scoringer: David de Gea.

Keeperen stoppet Philippe Coutinho da brasilianeren nærmest hadde åpent mål, reddet da Sturridge fikk en gavepakke av Chris Smalling og parerte da Adam Lallana fikk en fot på ballen like foran mål.

Utnyttet forsvarstabbe

At United fikk ta pause på 0-1 var de heldige med, og hardt pressede Louis van Gaal tok grep før de siste 45 minuttene.

Han la om til tre bak, og trekket så ut til å gi bortelaget mer kontroll på midtbanen. I tillegg virket spilleren kraftig skjerpet sammenlignet med førsteomgangen, men de slet likevel voldsomt med å stresse Liverpools forsvar.

Den første store sjansen i omgangen var også Liverpool som fikk, men Jordan Henderson satte ballen over og utenfor fra meget god posisjon.

Ikke lenge etter kom 2-0 til hjemmelaget, og nok en gang var det slett forsvarsspill av United.

Michael Carrick, som kom inn som stopper i pausen, regelrett ga ballen til Lallana, og hans pasning til Firmino ble satt videre bak de Gea.

United fortsatte med noen spede forsøk fremover på banen, og kom til noe som lignet en sjanse da Marouane Fellaini headet utenfor etter nesten 85 minutter.