Her forsøker 250 menn og 33 elefanter å øke neshornbestanden i Nepal

Artikkelen fortsetter under annonsen

WWF har vært en pådriver for å flytte neshorn i landet, og omtaler ekspedisjonen som en stor suksesshistorie. 

Artikkelen fortsetter under annonsen

I starten av mars gjennomførte myndighetene i Nepal sammen med natur- og miljøvernorganisasjonen WWF en helt spesiell ekspedisjon.

33 elefanter og 250 menn ble satt i sving for å forflytte et neshorn fra en nasjonalpark til en annen i landet.

Den voksne neshornhannen (i videoen over) ble sporet opp og bedøvet i Chitwan nasjonalpark i Nepal, 1. mars. Den ble siden utstyrt med en satellittkrage, og laster på en spesialdesignet lastebil til nasjonalparken Bardiya.

Les også: Neshorn gikk amok: Jaget motorsyklister i Nepals gater

Vil øke bestanden

Natur- og miljøvernorganisasjon omtaler ekspedisjonen som et skritt på veien mot å skape en ny, levedyktig neshornbestand i den vestlige regionen i Nepal.

Dette har blitt viktig ettersom nesten hele den asiatiske neshornbestanden ble utryddet av krypskyttere under opprøret i Nepal mellom 2002 og 2006. Neshornbestanden har stor betydning for Nepals identitet og kultur, og målet er nå å bringe bestanden tilbake til den størrelsen den en gang var på, 800.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det skal gjøres ved å forflytte til sammen 30 neshorn fra Chitwan nasjonalpark til nasjonalparkene Bardia og Shukaphanta Wildlife Reserve.

Les også: Rekordmange neshorn drept i Sør-Afrika

Fraktet på spesialdesignet lastebil

– Arbeidet med å øke bestanden av asiatiske neshorn i Nepal er en av våre store suksesshistorier og har vært svært omfattende, sier Ashley Brooks, spesialrådgiver i WWF.

Han forteller at ingen neshorn ble offer for krypskyting i fjor i Nepal i fjor. Dette tror han skyldes økt innsats for å beskytte neshornene og en sterkere involvering av lokalbefolkningen og myndighetene mot krypskyting.

– WWF har vært en sterk pådriver for dette arbeidet. Vi har oppnådd god kontakt med myndighetene i Nepal som har store ambisjoner for bestanden av neshorn, sier Brooks som har hatt ansvaret for arbeidet med neshorn i Nepal.

Les også: Mirakel-valp reddet fra dyremishandling

Se bildeserie fra ekspedisjonen her:

Myndighetene i Nepal og WWF reddet et neshorn ved å forflytte det fra én nasjonalpark til en annen. Foto: WWF

Les også:

WWF-rapport: – Det står dårlig til med havene

WWF-sjef Nina Jensen har nesten en ekstra kroppsdel

WWF-Norge advarer mot rekespising

Forgifter neshorn for å forhindre krypskyting