Brækhus vil avslutte karrieren i Tokyo-OL

Cecilia Brækhus vil avslutte karrieren i Tokyo. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
Cecilia Brækhus vil avslutte karrieren i Tokyo. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Cecilia Brækhus blir ikke å se i ringen under OL i Rio, men forlenger karrieren for å bokse i OL i Tokyo i 2020.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

34-åringen har et stort ønske om å representere Norge i de olympiske lekene, men kommer ikke til å delta i årets sommerleker.

– Det er en drøm og en ære å representere Norge i et OL. Det å reise til Tokyo for å avslutte karrieren med et OL-gull og ha det som et mål, det gir god motivasjon på treningen framover, sier Brækhus til NTB.

– Du ønsker altså å avslutte karrieren din i Tokyo?

– Det hadde vært noe, ja, svarer bokseren kort.

– Urettferdig

For få vektklasser hindrer deltakelse allerede i sommerens OL. Vekten hennes nå går ikke inn i noen av klassene i OL. Mennene har hele ti vektklasser, mens kvinnene har bare tre.

– Det er dypt urettferdig, men det er bare tre vektklasser for kvinner i OL, og det er en av grunnene til at jeg må utsette det. Å gå ned åtte til ni kilo fram til april eller mai da kvalifiseringen er, har jeg rett og slett ikke tid til, sier Brækhus.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

I utgangspunktet var planen å gi seg med idretten før 2020, men at det ikke blir deltakelse i Rio-OL, betyr at vi trolig får se henne i ringen i flere år enn antatt.

– Jeg hadde tenkt proffboksing i to-tre år til, så du kan si at det forlenger den med ett år. Nå har allerede skaden forlenget karrieren ett år, så jeg begynner jo å forlenge den en del, sier Brækhus.

Les også: Brækhus nær hjemmekamp: – Det blir spektakulært

Mange opplevelser

Onsdag ble det også klart at det trolig går mot boksekamp på norsk jord for Brækhus. Det betyr at veteranen får mange nye opplevelser i ringen på tampen av karrieren.

– Ja, da har vi opplevd ganske mye. Livet er rart, og det tar vendinger som man aldri kan forutse, smiler Brækhus.

Brækhus står med 28 av 28 mulige proffseirer. I februar gjorde hun comeback med seier over Chris Namus etter å ha vært ute med skade i over ett år. Neste kamp håper hun å få i stand raskest mulig.

– Hun virker friskere og raskere enn noensinne, så det er bare å få i stand en kamp så fort som mulig, sa Morten Andreassen i teamet til Brækhus.