Lula siktet i korrupsjonssak

Påtalemyndigheten har bedt om en full, formell gransking av ekspresident Luiz Inácio Lula da Silvas rolle i Petrobras-saken i Brasil.
Foto: Paulo Whitaker / Reuters / NTB scanpix
Påtalemyndigheten har bedt om en full, formell gransking av ekspresident Luiz Inácio Lula da Silvas rolle i Petrobras-saken i Brasil. Foto: Paulo Whitaker / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

São Paulo (NTB-Reuters-Ritzau): Påtalemyndigheten i Brasil har tatt ut siktelse mot Luiz Inácio Lula da Silva og krever en formell gransking av ekspresidentens rolle i Petrobras-skandalen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det bekrefter en talsmann for den statlige påtalemyndigheten overfor Reuters, men han vil ikke spesifisere hva siktelsen gjelder. Etterforskerne mistenker blant annet at Lulas familie eide en strandleilighet som ikke er meldt inn for beskatning.

Langt mer alvorlige er anklagene om Lulas rolle i verdens største korrupsjonssak rundt det statlige oljeselskapet Petrobras. Politiet mener den fortsatt mektige ekspresidenten har nytt fordel av bestikkelser fra Petrobras, og i forrige uke ble han tatt inn til et tre timer langt avhør.

Siktelsen er foreløpig ikke godkjent av en dommer, men aktoratet har varslet et pressemøte torsdag.

Til sammen skal en sum tilsvarende over 14 milliarder kroner ha blitt betalt i bestikkelser til politikere og korrupte Petrobras-direktører. Lula har hele veien hevdet sin uskyld og hevdet at beskyldningene er politisk motivert. Han benekter også at han eide luksusleiligheten i Guarujá, som ble bygget av entreprenørselskapet OAS, ett av selskapene som knyttes til Petrobras-saken.

– Aktor har fått to besøk til en leilighet i Guarujá til å bli skjult eierskap, sier Lulas forsvarer Cristiano Zanin Martins, som mener det må være opp til Brasils høyesterett å vurdere om statlige eller føderale anklagere er berettiget til å reise tiltale mot ham. (©NTB)