ESA krever svar fra Norge om DAB

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Eftas overvåkingsorgan stiller spørsmål ved norske myndigheters plan om å slukke FM-nettet og tvinge radiolyttere til å kjøpe DAB-radioer.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I et brev til den norske stat stiller Eftas vaktbikkje, ESA, 13 konkrete spørsmål vedrørende digitaliseringen. ESA krever svar innen 23. mars, skriver Dagens Næringsliv.

EU støtter digitalisering av medier, men er skeptisk til at politiske myndigheter legger føringer for valg av teknologiske standarder. I utgangspunktet krever lovene teknologinøytralitet, noe som blir påpekt i brevet.

Henvendelsen er første skritt for en eventuell formell sak mot Norge. Førsteamanuensis Tarjei Bekkedal ved Senter for Europarett ved Universitetet i Oslo tror imidlertid at det er liten sjanse for at det blir en slik sak.

– Digitaliseringen gir plass for flere aktører og større tilbud i radionettet og vil på den måten styrke konkurransen i markedet. Det er riktig at lovgivningen tilsier at medlemsstatene skal bestrebe seg etter teknologinøytralitet, men de har også andre forhold som de skal ivareta, sier Bekkedal.