Eckhoff gir gass med senkede skuldre

Artikkelen fortsetter under annonsen

VM-gullet på sprinten har gitt Tiril Eckhoff ro foran onsdagens normaldistanse. I tillegg har det gått opp for henne at hun er verdensmester.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Etter fire innledende VM-dager med bronse på mixedstafetten, gull på sprinten og sprekk på siste stående på jaktstarten, fikk 25-åringen mediefri mandag. Fridagen brukte gulljenta til å lade batteriene sammen med kjæreste og familie – og til å fordøye sprintsuksessen.

– Lørdagen var en magisk dag. Jeg våknet dagen etter og lurte på om alt var en drøm. Det var det heldigvis ikke, smilte Eckhoff da hun møtte pressen på VM-hotellet tirsdag.

Les også: Fra himmel til helvete for Eckhoff

Ingen favoritt

Onsdag er hun tilbake i VM-løypene i Holmenkollen – på jakt etter mer edelt metall på normaldistansen. 25-åringen innrømmer gjerne at den eldste av skiskytterøvelsene ikke er hennes favoritt.

– Normalen er ikke min yndlingsdistanse, men klarer jeg å skyte sånn jeg har gjort den siste tiden, kan det bli bra, sa hun.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Resultatene fra tidligere i sesongen viser at en medalje absolutt er innen rekkevidde. Under åpningshelgen i verdenscupen i Östersund gikk Fossum-jenta inn til fjerdeplass på normaldistansen. Bare fem sekunder skilte opp til seierspallen.

Les også: Gull-Tiril fikk Tora-råd

Uten press

Eckhoff innrømmer at lørdagens sprintgull tok av mye press foran de kommende VM-rennene.

– Jeg er ikke så spent på normaldistansen som jeg vanligvis er. Jeg er veldig sulten, men ikke like nervøs, sa hun.

Normaldistansen har tradisjonelt favorisert de beste skytterne. Eckhoff har klart for seg hvordan hun skal løse oppgavene på standplass.

– Jeg trener mye på å være til stede. Det handler om å lukke øynene og kontrollere tankene mine. Da rydder du opp litt i hodet og er mentalt til stede, sier hun.

Forhåpentligvis betaler treningen seg onsdag.

Les også: Tiril Eckhoff gikk sitt livs løp – ble verdensmester