16 millioner trues av sult i det sørlige Afrika

Værfenomenet El Niño har ført til alvorlig tørke i det sørlige Afrika, der avlingene svikter, buskapen dør og 16 millioner mennesker nå trues av sult. Foto: Reuters / NTB scanpix
Værfenomenet El Niño har ført til alvorlig tørke i det sørlige Afrika, der avlingene svikter, buskapen dør og 16 millioner mennesker nå trues av sult. Foto: Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Johannesburg (NTB-Reuters): Nærmere 16 millioner mennesker trues av sult i det sørlige Afrika, som følge av tørke forårsaket av værfenomenet El Niño, advarer Verdens matvareprogram (WFP).

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Antallet som trues av sult kan i verste fall stige til 50 millioner og behovet for matvarehjelp utenfra er stort.

– El Niño kan være i ferd med å bli en regional katastrofe som krever koordinert innsats, konkluderer WFP i en ny rapport.

I januar var 14 millioner mennesker truet av sult i det sørlige Afrika, men antallet stiger, konstaterer WFP.

På toppen av de 16 millionene WFP er dypt bekymret for, kommer 2,7 millioner husholdninger i Sør-Afrika som ifølge landets president Jacob Zuma trues av tørke.

Sør-Afrika, som er regionens største matprodusent, opplevde i 2015 sitt tørreste år noensinne, noe som gikk hardt ut over maisavlingene og resulterte i en dobling av maisprisen. (©NTB)