Obama og Ghani diskuterte forsoning med Taliban

Ashraf Ghani (t.h.), her fotografert sammen med USAs utenriksminister John Kerry, hadde fredag et videomøte med Barack Obama.
Foto: Matthias Schrader / Reuters / NTB scanpix
Ashraf Ghani (t.h.), her fotografert sammen med USAs utenriksminister John Kerry, hadde fredag et videomøte med Barack Obama. Foto: Matthias Schrader / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Washington (NTB-Reuters): Presidentene i USA og Afghanistan hadde fredag et videomøte der de blant annet tok opp regionalt samarbeid og forsoning med Taliban.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Barack Obama påpekte rollen hans motpart Ashraf Ghani har spilt «i samarbeid med Afghanistans naboer for å utdype det regionale samarbeidet og drive forsoningsprosessen med Taliban videre», heter det i en uttalelse fra Det hvite hus.

Obama understreket også at USA «støtter en fredsprosess for å redusere volden og sikre varig stabilitet i Afghanistan og regionen».

Etter et møte i Kabul i forrige måned, sa tjenestemenn fra Afghanistan, Pakistan, USA og Kina at den afghanske regjeringen var ventet å møte Taliban til fredssamtaler i Pakistans hovedstat i løpet av den første uken i mars. (©NTB)