Pinturault vant og skjøv Kristoffersen ut av pallen

Henrik Kristoffersen karakteriserte innsatsen sin som middels da han kjørte inn til 4.-plassen i verdenscuprennet i storslalåm i Kranjska Gora fredag.
Henrik Kristoffersen karakteriserte innsatsen sin som middels da han kjørte inn til 4.-plassen i verdenscuprennet i storslalåm i Kranjska Gora fredag. Foto: Dominic Ebenbichler / Reuters
Artikkelen fortsetter under annonsen

Alexis Pinturault var i det suverene hjørnet og sikret seier i verdenscupen i storslalåm i Kranjska Gora fredag. Han skjøv Henrik Kristoffersen ut av seierspallen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– I dette rennet var det tre stykker som var bedre enn meg. Det må jeg bare akseptere, sa Henrik Kristoffersen til NTB etter den litt «sure» fjerdeplassen i Kranjska Gora. Han manglet det lille ekstra som skulle til for å ta steget opp på seierspallen.

Det norske håpet lå på sjetteplass etter første omgang. Han kjørte en bra finaleomgang og lå på tredjeplassen før Pinturault start som sistemann i rennet, men franskmannen som har funnet superformen på tampen av sesongen, var det ingen som kunne gjøre noe med.

Han raste i mål til 1.52,18 og slo den østerrikske overraskelsesmannen Philipp Schörghofer med 47 hundredeler. Marcel Hirscher som lå på åttendeplass etter første omgang, kjørte seg opp til tredjeplass og var 69 hundredeler bak. Henrik Kristoffersen på fjerdeplass hadde ikke helt klaff og kom i mål 1,12 sekund bak vinneren.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg var litt sint

Henrik Kristoffersen kjørte i mål i finaleomgangen og så med en gang at han ble slått av Marcel Hirscher. Han bannet stygt og ga uttrykk for frustrasjonen sin på den måten. Det kunne alle som så på fjernsynssendingen høre klart og tydelig.

Han var lei fjerdeplasser, for det er blitt litt for mange av dem, særlig i storslalåm.

– Jeg var litt sint da jeg så at jeg ikke hadde klart å slå Hirscher. Dessuten var jeg ikke helt fornøyd med kjøringen min, sa Kristoffersen som forklarte hva som ikke klaffet:

– _Jeg gikk for rundt i mellompartiet i den første omgangen. Det var årsaken til at jeg tapte 80 hundredeler til Pinturault. I annen omgang la jeg igjen litt for mye til Hirscher på toppen. Jeg kan forsikre at jeg ga alt jeg hadde, men det holdt ikke helt.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Leif Kristian Haugen tok 7.-plassen, mens Aleksander Aamodt Kilde endte som nummer 24.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Bjørnar Neteland kjørte inn til 35.-plass, mens Alex William Patricksson endte som nummer 46. Ingen av dem fikk ikke kjøre annen omgang.

Kvitfjell neste

Det skal kjøres ytterligere to renn i verdenscupen i Kranjska Gora i helgen. Både et nytt storslalåmrenn og et vanlig slalåmrenn står på programmet i «norskebakken» som arenaen i Slovenia gjerne kalles.

Deretter flytter verdenscupsirkuset seg til Kvitfjell med super G og utfor.

– Jeg kommer ikke til å kjøre i Kvitfjell, så etter at vi er ferdige her, blir det neste for meg verdenscupfinalen i St. Moritz, sa Kristoffersen til NTB fredag ettermiddag.

– I dette rennet ga jeg alt jeg hadde. Jeg prøvde virkelig å kjøre fort og ga gass, men innsatsen var ikke helt på topp. Det var middels, sa løperen som etter alle solemerker tar annenplassen i den totale verdenscupen, bare slått av den østerrikske supermannen Marcel Hirscher som vinner totalcupen for femte gang på rad.