Hussain ber om å bli løslatt

Ubaydullah Hussain (foran) sammen advokat John Christian Elden under et fengslingsmøte tidligere i år. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
Ubaydullah Hussain (foran) sammen advokat John Christian Elden under et fengslingsmøte tidligere i år. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Terrorsiktede Ubaydullah Hussain vil be om å bli løslatt når han framstilles for forlenget varetektsfengsling i Oslo tingrett torsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det opplyser forsvareren hans, advokat John Christian Elden, til NTB.

Hussain har sittet fengslet siden 10. desember i fjor, siktet for å ha rekruttert fremmedkrigere til IS. Han er også siktet for å ha motarbeidet rettsvesenet ved å ha påvirket og truet et vitne i en sak som er under etterforskning.

Under fengslingsmøtet i begynnelsen av februar konkluderte tingrettsdommer Ingrid Sandberg med at det var sannsynlig at Hussain ved eventuell løslatelse vil fortsette rekrutteringen av norske fremmedkrigere til IS eller fremsette nye trusler mot personer i tilknytning til etterforskningen av saken. Forsvarer Elden avviste imidlertid at det er gjentakelsesfare, men fikk ikke medhold i kravet om løslatelse.

Det legges fra påtalemyndighetens side opp til at saken kan komme opp for retten på sensommeren i år.

Les også: PST mener Hussain truet vitne i terrorsak