Oppskrift på sjokoladefondant med Baileys

Sjokoladefondant slår aldri feil. Denne oppskriften er ekstra festlig. Foto: Kristine Ilstad/detsoteliv.no
Sjokoladefondant slår aldri feil. Denne oppskriften er ekstra festlig. Foto: Kristine Ilstad/detsoteliv.no
Artikkelen fortsetter under annonsen

Denne sjokoladefondanten er perfekt som dessert til selskapet eller festen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Dette blogginnlegget er skrevet av Kristine Ilstad fra Det søte liv.

Alle elsker vel sjokoladefondant! Deilig sjokoladekake, som sprekker opp når du bruker skjeen slik at den varme, flytende sjokoladedeigen renner ut av kaken.

Med en skvett Baileys får du en skikkelig, deilig partyvariant!

Det er selvfølgelig ekstremt viktig at du steker sjokoladefondant akkurat passe lenge. Dersom kaken ikke er flytende inni, er jo hele poenget borte!

Denne oppskriften er beregnet på 8 personer. Det fine er imidlertid at du får nok deig til å lage 9 kaker. Ekstrakaken kan du dermed bruke som prøvekake for å teste om kaken er passe stekt.

Og ja – ekstrakaken går til kokken…

Les også: – Sjokolade kan beskytte hjernen

Ingredienser:

♥ 200 g smør
♥ 200 g mørk sjokolade (minst 70% kakaoinnhold)
♥ 4 egg
♥ 4 eggeplommer
♥ 200 g sukker
♥ 8 ss (120 ml) Baileys
♥ 200 g hvetemel

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Fremgangsmåte:

Smelt smøret i en kjele. Tilsett oppdelt sjokolade og rør til sjokoladen har smeltet. Pisk egg, eggeplommer og sukker godt sammen med en stålvisp. Tilsett sjokoladesmøret og pisk videre til du får en glatt og blank sjokolademasse. Rør i Baileys og til slutt hvetemelet.

Smør store muffinsformer av papir eller porselensformer (ramekinformer). Fyll deigen i formene så de blir 3/4 fulle. Oppskriften gir 9 stk (8 stk + 1 testkake).

Stekes midt i ovnen ved 200°C i 10-12 min. Steketiden varierer litt med ovn og størrelse på formene. Sjekk testkaken når det nærmer seg slutten av steketiden. Kaken skal være fast på oversiden, men bløt og flytende i midten.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Spises varme og nystekte, enten rett fra formen eller hvelvet over på tallerken.

Les også: Oppskrift på sjokoladekake: Denne vil imponere gjestene dine

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tips:

Skulle du få kaker til overs, kan disse oppbevares i kjøleskapet. Kakene vil stivne når de er kalde (fordi både smøret og sjokoladen i deigen da blir hardt), men kakene blir flytende igjen om de varmes opp i noen minutter i mikro eller ovnen.

Det er ikke noe i veien for å halvere oppskriften hvis du vil lage færre kaker.

Vil du variere, kan du bytte ut Baileys med kaffelikørene Tia Maria eller Kahlua.

Les også: Oppskrift på eplekake med vaniljesaus