Milner-straffe sendte Liverpool videre

James Milner (i midten) feirer med lagkameratene etter straffescoringen.
James Milner (i midten) feirer med lagkameratene etter straffescoringen. Foto: Carl Recine / Reuters

En straffescoring av James Milner etter fem minutters spill i returkampen mot Augsburg var nok til å sende de røde videre til åttedelsfinalen i europaligaen.

0-0 i bortemøtet sist uke gjorde at Liverpool vant 1-0 sammenlagt.

Bare fem minutter var spilt på Anfield da avgjørelsen falt for Jürgen Klopps menn. Augsburgs Dominik Kohr og Caiuby gikk opp i samme hodeduell, og Kohr handset i situasjonen.

Milner fikk straffeoppgaven og gjorde jobben sin.

Augsburg-keeper Marwin Hitz var etter skuddet, men nådde ikke ned til hjørnet.

– Målet viste seg å bli svært så viktig, sa Milner.

Skummelt

I en underholdende 1. omgang ble det ikke skapt altfor mange sjanser, men spesielt Liverpool spilte seg til noen muligheter og de ledet fortjent.

Fortjent var det også etter 2. omgang. Liverpool hadde noenlunde kontroll, selv om Augsburg ropte på straffe med bare minutter igjen å spille.

Augsburg hadde også et skummel frispark som gikk like utenfor med bare ett minutt igjen av ordinær tid. Med scoring der ville Augsburg ha avansert i turneringen på bortemålsregelen.

Ny kamp

Liverpool hadde ikke spilt siden forrige oppgjør mot Augsburg for én uke siden, og med unntak av midtstopper Lucas på plass så stilte de med det samme laget som slo Aston Villa 6-0 for én og en halv uke siden.

Denne gangen blir det ikke like lang hvile for Liverpool. Allerede søndag er det ligacupfinale mot Manchester City på Wembley.