LO slakter Stormbergs flyktning-forslag

LO-nestleder Tor-Arne Solbakken mener Stormbergs ønske om skattelette for å ansette flyktninger er et forsøk på å skaffe seg billig arbeidskraft. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
LO-nestleder Tor-Arne Solbakken mener Stormbergs ønske om skattelette for å ansette flyktninger er et forsøk på å skaffe seg billig arbeidskraft. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

LO mener klesbedriften Stormbergs ønske om skattelette for å ansette flyktninger er et forsøk på å skaffe seg billig arbeidskraft.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi synes dette er et forsøk på å skaffe seg billig arbeidskraft, så vi vil nok fortsatt stå på at vår løsning er best, sier nestleder i LO, Tor-Arne Solbakken til NRK.

Stormberg-sjef Steinar Olsen ønsker at staten bidrar med halve lønnen til personer som har vært utenfor arbeidslivet i minst to år, samt sløyfe arbeidsgiveravgiften for å gjøre det enklere å ansette flyktninger og andre som har falt utenfor arbeidsmarkedet.

Bakgrunn: Stormberg-sjef ønsker skattelette for å ansette flyktninger

LO mener derimot det er bedre å bruke NAV-ordningen med lønnstilskudd til arbeidsgivere som ansetter flyktninger.

– Vi har sammen med NHO foreslått at man i større utstrekning bruker lønnstilskudd som administreres av Nav. Det er en betraktelig bedre ordning, sammenlignet med mer løse skattelettelser, sier nestleder i LO, Tor-Arne Solbakken.

Olsen sier han mener det er viktig å vurdere alle forslag som kan bidra til at folk kommer ut av en passiv stønadstilværelse og inn i arbeid.

Les også: Listhaug: – Helt feil at jeg forsøker å spre frykt