Zuccarello «perset» i Rangers-seier

Mats Zuccarello setter inn 2-1-målet for New York Rangers borte mot Toronto Maple Leafs i NHL. Foto: John E. Sokolowski / USA Today / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Mats Zuccarello satte personlig bestenotering med sitt 20. NHL-mål for sesongen da New York Rangers slo Toronto Maple Leafs 4-2 på bortebane. Nordmannen noterte også to assists.

Seieren var Rangers sjuende på de siste ti kampene i ishockeyligaen. Zuccarello sendte laget i ledelsen 2-1 halvveis i midtperioden, men ble holdt på pinebenken i noen minutter før målet ble godkjent.

Det var nemlig tvil om hvorvidt pucken var over mållinjen etter at nordmannen hadde plukket opp en retur fra Derek Stepans avslutning og banket den i Maple Leafs-keeper Jonathan Berniers venstre leggskinn. Dommerne analyserte målfoto og konkluderte helt korrekt med at pucken var i mål før den traff Bernier og spratt ut igjen.

Zuccarellos forrige målrekord på 19 stammet fra 2013/14-sesongen. Den tangerte han mot Los Angeles Kings i forrige uke.

Matchvinner ble Zuccarello uansett ikke. To og et halvt minutt før slutt i tredje periode utlignet Colin Greening til 2-2 og så ut til å ha sikret vertene forlengning. Men i løpet av sluttminuttene rakk Rangers å score to ganger.

3-2 kom ved Stepan, mens Derick Brassard ble tomålsscorer da han trygget seieren med 20 sekunder igjen på kampuret.