To briter identifisert som IS-medlemmer

Mohammed Emwazi, bedre kjent som «Jihad John», var det første medlemmet av IS-cellen som ble identifisert. Nå er ytterligere to personer knyttet til gruppen.
Mohammed Emwazi, bedre kjent som «Jihad John», var det første medlemmet av IS-cellen som ble identifisert. Nå er ytterligere to personer knyttet til gruppen. Foto: Handout / Reuters
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ytterligere to menn er identifisert som medlemmer av den britiske IS-cellen «The Beatles». Begge gikk i samme moské som avdøde «Jihad John» under oppveksten vest i London.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

De to mennene er identifisert som 31 år gamle Aine Davis og 32 åringen Alexanda Kotey, ifølge The Guardian.

IS-cellen de er en del av går under kallenavnet «The Beatles», og fikk angivelig navnet sitt på grunn av medlemmenes britiske dialekter. Gruppen antas å stå bak henrettelsen av 27 gisler.

Les også: Sju pågrepet i Spania siktet for IS-tilknytning

Davis reiste til Syria i 2013. Han har sittet fengslet i Tyrkia siden november i fjor, mistenkt for planlegging av terrorangrep i Istanbul.

Ghanesisk-kypriotiske Kotey vokste opp vest i London, og konverterte til islam tidlig i 20-årene. I 2009 reiste 32-åringen til Gaza som hjelpearbeider.

Ifølge Washington Post har amerikansk etterretning bekreftet at han befinner seg i Syria.

Les også: EU anklager IS for folkemord i Syria og Irak

Det første identifiserte medlemmet var lederen Mohammed Emwazi, bedre kjent som «Jihad John». Han ble drept i et droneangrep i den syriske byen Raqqa 12. november i fjor. I likhet med Davis og Kotey vokste han opp vest i London.

Emwazi er med i videoene som viser drapene på journalistene Steven Sotloff og James Foley, hjelpearbeideren Abdul-Rahman Kassig og den japanske journalisten Kenji Goto.