Lei av å reise alene? Nå tilbyr flyselskapet en venn på kjøpet!

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det islandske flyselskapet Icelandair går nye veier for å få besøkende til den vulkanske øya i Nordatlanteren. 

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fra før av tilbyr flyselskapet passasjerer muligheten til å mellomstoppe på Island for opptil syv døgn gratis uten tillegg, nå tilbyr også selskapet en gratis reisevenn.

Innfødte guider viser fram sagaøya

Fra 2. februar til 30. april kan passasjer «bestille» en reisevenn som vil være med deg på øya for å oppleve ulike opplevelser. Det er i utgangspunktet innfødte guider som skal stå tilgjengelig for å vise frem landet.

På en egen side presenterer selskapet «reisevennene» som tilbys. Kvinner og menn, gammel som ung, står klare til å ta imot reisende.

Se også: Man tror nesten dette er fra en annen planet

Sjefen byr på skikjøring

En av de tilgjengelige guidene er sjef for Icelandair, Birkir Holm Gudnason. Han tilbyr en reise til hans hjemsted og en dag med skikjøring i fjellene. De besøkende kan også velge Margret på 64, som er ekspert på varme kilder, eller Inga på 45 år som er ekspert på islandske mattradisjoner.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Se også: Flyr over den for­tryl­lende lavaen

Presidenten inviterte på pannekaker

Selv om tjenesten er gratis, vil det selvfølgelig komme kostnader gjennom overnatting og måltider.

Dette er ikke første gang at islendingene tenker kreativt. I 2011 åpnet presidenten Olafur Ragnar Grimsson dørene for turistene og inviterte på pannekakefrokost i presidentboligen.

I fjor tilbød turistkontoret på Island menneskelige søkemotorer. Se videoen av det spenstige forsøket på å få turister til øya her:

Disse bildene av Island vil ta pusten fra deg: