Norges nye kampfly vises fram på britisk flyshow

Norges første F-35 kampfly ble rullet ut på Lockheed Martin-fabrikken i Fort Worth i den amerikanske delstaten Texas i fjor høst. Foto: Laura Buckman / NTB scanpix
Norges første F-35 kampfly ble rullet ut på Lockheed Martin-fabrikken i Fort Worth i den amerikanske delstaten Texas i fjor høst. Foto: Laura Buckman / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

I sommer får du mulighet til å se F-35 i aksjon utenfor London, når jagerflyet har internasjonal premiere på et flyshow. Norge skal etter planen kjøpe 52 fly av typen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det amerikanske luftforsvaret bekreftet tirsdag at to F-35-kampfly skal vises fram under den årlige Royal International Air Tattoo utenfor London i juli.

Ett av dem skal stilles ut på bakken, mens det andre skal vises fram i luften sammen med veterankrigsfly.

Les også: Norske kampfly i lufta for første gang

Flyet skulle opprinnelig ha sin internasjonale premiere på det samme flyshowet og på Farnborough Air Show i 2014, men det ble avlyst etter at en motorbrann på et F-35-fly førte til at alle flyene ble satt på bakken.

Siden den gang har ett av flyene vært på vingene i Italia, men sommerens opptreden blir den første på et internasjonalt flyshow.

Etter planen skal Norge innen 2025 kjøpe 52 kampfly av typen F-35. Det første flyet ble levert i september i år, men inntil videre blir de brukt til å trene norske flygere i USA. De første flyene kommer til Norge i 2017.

Les også: Norges første F-35 kampfly er klart