Tre personer påvist zikafeber i USA

En helsearbeider sprøyter en bydel i Soyapango i El Salvador som en del av forebyggende tiltak mot zikafeber. Foto: Jose Cabezas / Reuters / NTB scanpix
En helsearbeider sprøyter en bydel i Soyapango i El Salvador som en del av forebyggende tiltak mot zikafeber. Foto: Jose Cabezas / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

New York (NTB-AFP): Tre personer i New York har fått påvist zikafeber, opplyser amerikanske myndigheter. Zika er blitt knyttet til økt forekomst av hjerneskade hos fostre i Latin-Amerika.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Alle tre har reist i områder utenfor USA, opplyser helsemyndighetene i New York fredag. Myndighetene spesifiserer ikke hvor de har reist.

En av dem er blitt helt frisk, mens de to andre er på bedringens vei.

Zika er blitt knyttet til en økt forekomst av den alvorlige fosterskaden mikrocefali i Brasil. Zikafeber forårsakes av et virus som overføres med mygg. Symptomene er vanligvis milde, også hos gravide, og kan gi feber, utslett og leddsmerter. Men hos gravide kvinner kan viruset spres til fosteret.

Den amerikanske smittevernmyndigheten CDC fraråder gravide kvinner å reise til Brasil, Colombia, El Salvador, Fransk Guyana, Guatemala, Haiti, Honduras, Martinique, Mexico, Panama, Paraguay, Surinam, Venezuela, Puerto Rico, Barbados, Bolivia, Ecuador, Guadeloupe, Saint Martin, Guyana, Kapp Verde og Samoa.

Det norske Folkehelseinstituttet oppdaterte fredag sitt reiseråd om zikafeber. Her står det at selv om det ikke er endelig fastslått at zikafeber er årsaken til alvorlige hjerneskade, rådes gravide til å ta forholdsregler før de reiser til utbruddsområder. (©NTB)