NFF vraker endringer i eliteserien

Fotballpresident Yngve Hallén opplyser at det ikke blir endringer i den norske eliteserien.
Fotballpresident Yngve Hallén opplyser at det ikke blir endringer i den norske eliteserien. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Fotballpresident Yngve Hallén opplyser at NFF dropper forslaget om å kutte antall lag i eliteserien og innføre sluttspill.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Fotballstyret vil ikke foreslå noen endringer i antall lag eller hvordan fotballen i den øverste divisjonen skal spilles, sier Hallén til Aftenposten.

Endringene om å kutte eliteserien fra 16 til 14 lag, for så å innføre et sluttspill, ble diskutert i styret i Norges Fotballforbund (NFF) torsdag i forrige uke. Hallén mener en av årsakene til at man ikke har lyktes er utålmodighet.

– Det var klare tilbakemeldinger i høringsprosessen som førte til beslutningen. Det er ingen vits å fremme et forslag for fotballtinget som vi vet ikke vil få tilslutning, sier Hallén.

– Det vil ikke bli fremmet noe forslag til fotballtinget på å fortsette prosessen.

Når det gjelder seriesystemet under 1. divisjon, vil det bli lagt fram forslag om å innføre et nytt nivå under 1. divisjon med to avdelinger hver på 14 lag, ifølge Aftenposten. Den nye 2. divisjon kommer til å ha seks regionale avdelinger hver med 14 lag. I dag er det fire avdelinger i 2. divisjon.

Bakgrunnen for forslaget er at det i dag er hele fire lag som rykker ned fra 1. divisjon hver sesong.

Les også: Yngve Hallén tar ikke gjenvalg som fotballpresident