Slik skal forskerne få deg til å spise insekter

Frister det med en deilig gresshopper-salat? Se video.
Artikkelen fortsetter under annonsen

For å få i oss nok omega 3 i fremtiden må vi toppe salaten med kakerlakkdressing, mener forsker.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Noen brekker seg bare ved tanken, men forskning viser at insekter er en stor kilde til protein og omega 3. Spesielt når de er most og redusert til en olje.

Dagens viktigste kilde til omega 3 er fisk, men aksjonister sier verden står i fare for å tømme havene for fisk. Da blir insekter og andre kryp løsningen, mener den nederlandske forskeren Daylan Tzompa-Sosa.

– Vi har allerede laget proteinpulver av insekter, og under prosessen oppdaget vi at oljen vi fikk ut av dem var et godt bi-produkt, spesielt med tanke på omega 3, forklarer hun og fortsetter:

– En dag håper jeg vi alle bruker insektolje som dressing til salater eller til frityrsteking.

Se også: – Insekter er den sunneste dietten

Til sin forskning har Tzompa-Sosa brukt melormer, billelarver, gresshopper og kakerlakker. Hun mener alle disse egner seg som mat.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– De fleste insekter har en behagelig eller nøytral lukt, så det vil ikke være et problem. Det er med unntak av kakerlakken da, den lukter veldig vondt, innrømmer forskeren.

Se også: Dette er den viktigste proteinkilden

Å redusere insekter og kryp til olje er en miljøvennlig prosess, og småkrypenes kost baserer seg på organisk avfall. I fremtiden vil Tzompa-Sosa jobbe med bioeksperter for å undersøke avl, kosthold og behandlingen av insekter som blir til olje.

Så etter hvert som befolkningen vokser, jo mer kommer forskere til å mase for å få oss til å spise småkryp.

Når du først har satt deg ned med et fat kakerlakker: Disse vinene passer best til insekter